Spirit AeroSystems, furnizor important al Boeing, va concedia temporar aproximativ 700 de muncitori, pe fondul unei greve a mecanicilor de la producătorul de avioane, care a intrat în a şasea săptămână, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al companiei, citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Peste 32.000 de muncitori de la Boeing au intrat în grevă pe 13 septembrie, după ce au respins masiv un acord de muncă propus, adâncind dificultăţile financiare ale producătorului de avioane. Acest lucru reprezintă o nouă provocare pentru CEO-ul Kelly Ortberg, care a preluat funcţia în urmă cu puţin peste două luni.

Concedierile temporare vor afecta aproximativ 5% din forţa de muncă a Spirit în SUA, potrivit celei mai recente raportări anuale a companiei. Concedierile temporare se vor aplica angajaţilor de la cele mai mari facilităţi ale Spirit, situate în Wichita, Kansas. Între timp, Boeing şi sindicatul mecanicilor săi rămân în impas, iar Spirit ia în considerare concedieri suplimentare.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Dacă greva continuă dincolo de luna noiembrie, va trebui să implementăm concedieri şi concedii fără plată suplimentare," a declarat purtătorul de cuvânt al Spirit, Joe Buccino, pentru CNBC.

Ortberg, care se va confrunta cu investitorii în prima sa conferinţă privind rezultatele financiare, miercurea viitoare, a anunţat săptămâna trecută o serie de măsuri drastice pentru reducerea costurilor, inclusiv o reducere a forţei de muncă cu 10%, sau aproximativ 17.000 de oameni.

Boeing va încheia, de asemenea, producţia comercială a modelului 767, după ce comenzile vor fi onorate în 2027, şi a anunţat că lansarea mult aşteptatului avion 777X a fost amânată până în 2026, fiind împinsă încă un an.

Boeing se află în procesul de strângere de capital sau datorii pentru a creşte lichiditatea.

Cei aproximativ 700 de muncitori de la Spirit afectaţi de această concediere temporară de 21 de zile lucrează la programele 777 şi 767 pentru Boeing, pentru care Spirit a acumulat ”inventar semnificativ,” a spus Buccino.

Muncitorii de la Spirit care lucrează în programul 737 Max, cel mai bine vândut al Boeing, nu sunt afectaţi. Totuşi, lucrările la toate cele trei programe sunt blocate din cauza grevei.

Boeing a fost de acord să achiziţioneze Spirit în această vară, dar companiile nu se aşteaptă ca tranzacţia să fie încheiată până la jumătatea anului 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.