Aproximativ 66% dintre români îşi vor petrece concediul în România, iar unul din patru români spune că bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă variază între 1.000 - 3.000 lei, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.
”Aproximativ 66% dintre români îşi vor petrece concediul în România, iar 1 din 4 români spune că bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă variază între 1.000 - 3.000 lei”, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.
Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă - aproximativ 10,5% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 26% au răspuns între 1.000 - 3.000 lei, 21% vor aloca între 3.000 - 6.000 lei, circa 14% şi-au programat între 6.000 - 10.000 lei iar peste 7% intenţionează să cheltuiască peste 10.000 lei.
La întrebarea - Unde îţi vei petrece vacanţa anul acesta? – peste 32% dintre respondenţi au răspuns - în România, la mare, circa 27% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% îşi vor petrece vacanţa la rude/la ţară. Totodată, peste 31% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece vacanţa în străinătate.
În ceea ce priveşte rezervările pentru vacanţă - circa 81% dintre români au menţionat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenţii de voiaj.
La întrebarea - Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această vară? - aproape 38% dintre cei care au răspuns sondajului susţin că vor merge doar 3 – 4 zile anul acesta în vacanţă, circa 40% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, aproximativ 12% vor pleca 10 zile iar puţin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult în vacanţă.
Odihna reprezintă principalul motiv pentru 55% dintre românii care merg în vacanţă, în timp ce peste 31% dintre respondenţi declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce mai puţin de 1% dintre români au declarat că merg în vacanţă pentru cumpărături.
La întrebarea - Îţi achiziţionezi online biletele la obiectivele turistice? – peste 42% dintre respondenţi afirmă că îşi cumpără biletele online în timp ce aproape 58% spun că nu fac acest lucru şi preferă să le achiziţioneze direct de la casele de bilete.
Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 57,7% dintre respondenţi sunt salariaţi, 83,99% locuiesc la oraş, 37,86% au studii superioare.
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârşitul anului 2023.
Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice - producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. In prezent, FGCR acordă garanţii pe seama surselor puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi în condiţiile stabilite printr-o serie de acte normative.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.