Serbia va oferi Mercedes-Benz, Volkswagen şi Stellantis oportunitatea de a achiziţiona litiu pentru bateriile auto, deoarece autorităţile acordă prioritate producătorilor de maşini europeni faţă de cei chinezi, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”UE are nevoie de litiu şi vrem să ne consolidăm legăturile cu UE”, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic pentru cotidianul german Handelsblatt, într-un interviu publicat joi.

Cancelarul german Olaf Scholz călătoreşte vineri în Serbia pentru discuţii cu Vucic, o temă cheie fiind materiile prime esenţiale pentru lanţurile de aprovizionare cu baterii şi maşinile.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Serbia a restabilit o licenţă pentru Rio Tinto, pentru a dezvolta cea mai mare mină de litiu din Europa, într-un potenţial impuls pentru industria vehiculelor electrice de pe continent.

Vucic a declarat pentru Handelsblatt că Serbia urmăreşte o producţie anuală de litiu de 58.000 de tone, suficientă pentru aproximativ 1,1 milioane de vehicule electrice sau aproximativ 17% din piaţa europeană.

Acordurile de achiziţii ar depinde de cea mai mare parte a procesării ulterioare a litiului şi a producţiei de baterii care au loc în Serbia, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.