Volatilitatea încă afectează pieţele petroliere, potrivit secretarului american pentru Energie Jennifer Granholm, care a reiterat apelurile pentru suplimentarea livrărilor, transmite CNBC.
Solicitată să comenteze despre starea pieţelor petroliere, ea a spus CNBC că ”nu există nicio îndoială că există un mediu volatil”, o situaţie pe care Casa Albă o monitorizează.
”Există multă emoţie pe aceste pieţe şi, prin urmare, avem o mare îngrijorare cu privire la traiectoriile în care se îndreaptă lucrurile”, a adăugat secretarul pentru Energie.
Granholm a cerut o producţie suplimentară pentru a ajuta la reducerea preţurilor.
”Vrem să vedem mai multă ofertă... Devine periculos când preţurile sunt atât de mari. Cred că este prudent să ne asigurăm că transportul este accesibil pentru oameni şi, desigur, asta înseamnă să ne asigurăm că aprovizionarea este stabilă”, a spus ea.
Unii membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii lor, cunoscuţi în mod colectiv sub denumirea OPEC+, reduc în mod voluntar producţia cu 1,66 milioane de barili pe zi până la sfârşitul anului 2024.
În plus, greii coaliţiei, Arabia Saudită şi Rusia, au anunţat noi scăderi voluntare ale producţiei, în iulie şi august, cuprinzând 1 milion de barili pe zi, respectiv exporturi de 1 milion de barili pe zi.
Preţurile ridicate ale ţiţeiului continuă să fie o provocare pentru administraţia Biden, iar reducerea costurilor rămâne o prioritate.
”Vrem să scadă preţurile. Preşedintele este cu adevărat concentrat pe impactul asupra oamenilor reali, care trebuie să se apuce de muncă şi nu îşi pot permite această primă”, a subliniat Granholm.
SUA au susţinut în mod istoric preţuri mai mici la pompă, în încercarea de a reduce presiunea asupra gospodăriilor şi de a reduce inflaţia.
Washingtonul a solicitat în mod repetat producătorii OPEC+ să susţină acest efort prin creşterea producţiei, culminând cu un scurt război al cuvintelor cu Arabia Saudită, în octombrie anul trecut.
Statele Unite au acum cu o inflaţie mai scăzută, indicele preţurilor de consum arătând o creştere de 3% de la an la an, în iunie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.