Şapte organizaţii regionale au anunţat lansarea Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Şapte organizaţii regionale îşi unesc forţele şi lansează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei coronavirus”, anunţă federaţia.

Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt Horetim Timişoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Dolj, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronala Horeca Argeş şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La iniţiativa Hospitality Culture Institute, reprezentanţii celor şapte organizaţii, din care fac parte peste 1.000 de antreprenori din ospitalitate, şi-au unit forţele pentru a apăra interesele naţionale ale unei industrii afectate grav de criza SARS COVID -19 la nivel mondial. Acest sector de activitate era format, anterior pandemiei Covid-19, din peste 40.000 de jucători: 18.000 unităţi de alimentaţie publică, 23.000 unităţi mixte de cazare şi alimentaţie publică, aproximativ 500 agenţii de turism şi numeroşi ghizi locali care au ca scop promovarea punctuală a fiecărei destinaţii turistice, universitare sau de business.

Astfel, la nivel teritorial, Bucureştiul coagula în jur de 30% din valoarea generată de sector, deşi doar 15% din numărul operatorilor din ospitalitate se regăsesc în Capitală. În ceea ce priveşte dezvoltarea, peste 80% dintre antreprenori sunt reprezentaţi de companii cu un singur punct de lucru şi, de cele mai multe ori, antreprenorul este persoana care conduce direct operaţiunile zilnice ale unei afaceri.

”Necesitatea lansării unei entităţi patronale care să reprezinte şi să cunoască nevoile majorităţii antreprenorilor din industria ospitalităţii este necesară, având în vedere eşecul înregistrat în identificarea unor soluţii de compensare reală pentru măsurile discriminatorii luate de autorităţi împotriva sectorului ospitalităţii de la declanşarea pandemiei Covid-19. Descentralizarea administrativă a României forţează şi obligă operatorii din industria ospitalităţii să se coaguleze în entităţi la nivel regional, în speranţa de a intra într-un dialog direct real cu autorităţile locale pentru prevenirea abuzurilor de orice fel”, arată noua federaţie.

 Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) precizează că susţine şi oferă suport oricărui grup de antreprenori care îşi doreşte să pornească un patronat local.

”Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) invită sub umbrela sa asociaţiile deja create sau în curs de înfiinţare la nivel local care doresc acţiune directă, constantă şi relevantă pentru interesul comun al antreprenorilor din industria ospitalităţii”, mai spun ei.

HORETIM, asociaţia patronală a industriei ospitalităţii din Timiş, una dintre cele mai puternice organizaţii sectoriale la nivel naţional, reprezentată de către preşedintele HORETIM, Corina Macri, va asigura preşedinţia FIO în primul an de activitate. Ulterior, fiecare organizaţie membră va deţine preşedinţia timp de un an. Toate asociaţiile membre vor avea funcţia de vicepreşedinte, cu drept de veto în Adunarea Generală.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii va lansa un memoriu adresat instituţiilor administraţiei centrale cu rol în gestionarea, influenţarea şi relansarea sectorului industriei ospitalităţii, un ghid de bune practici pentru deschiderea totală a industriei, cât şi alte acţiuni de tip juridic/sindical în cazul în care demersurile nu sunt considerate cu maximă prioritate, ci au mai degrabă rol orientativ.

”Industria ospitalităţi trece printr-un moment de cotitură. După ce s-a ratat sprijinirea sectorului după perioada de lockdown şi restricţioanarea discreţionară a activităţii timp de 1 an este foarte important pentru mediul antreprenorial ca redeschiderea să se facă în cele mai bune condiţii. În acest spirit, astăzi, la întâlnirea cu premierul Florin Cîţu, am susţinut necesitatea redeschiderii în condiţii de siguranţă a industriei prin programul naţional de vaccinare. În acelaşi timp domnia sa a agreat şi urmează să analizeze posibilitea scoaterii sectorului HoReCa de sub incidenta numărului de infectări la mia de locuitori, principala nevoie şi dorinţă a întregului sector”, a declarat Corina Macri, preşedinte HORETIM, asociaţie regională ce asigură preşedenţia Federaţiei Patronale a Industriei Ospitalităţii (FIO).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.