Compania Romelectro, contractor de proiecte complexe de energie din România, în calitate de antreprenor general, a câştigat licitaţiile organizate de către transportatorul naţional de energie Transelectrica pentru modernizarea a trei staţii electrice de transformare: Focşani Vest, Roman Nord şi Bacău Sud, valoarea totală a acestor lucrări fiind de aproximativ 14 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Proiectul staţiei Focşani Vest constă în modernizarea staţiei de 220 kV (care va mai funcţiona, o perioadă, la această tensiune), prin echiparea acesteia cu instalaţii noi, pentru trecerea la nivelul superior de tensiune, de 400 kV. Noua staţie de 400 kV va funcţiona într-o schemă dezvoltată, prin racordarea la viitoarea linie de 400 kV dublu circuit Gutinaş – Smârdan şi prin instalarea celei de-a doua unităţi de transformare 400/110 kV pentru injecţie de putere în reţeaua de 110 kV”, arată Romelectro.

De asemenea, în cadrul acestui contract va fi modernizată şi staţia de 110 kV, prin înlocuirea instalaţiilor, a echipamentelor şi a sistemelor, cu menţinerea schemei de funcţionare curente.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

A doua licitaţie câştigată are ca obiect modernizarea instalaţiilor de 110 kV din două staţii situate în partea de est a inelului de 400 kV al Sistemului Energetic Naţional: staţia electrică de transformare Bacău Sud 400/110 kV şi staţia electrică de transformare Roman Nord 400/110 kV.

”Toate lucrările necesare pentru realizarea acestor proiecte se vor efectua fără afectarea de lungă durată a circuitelor şi instalaţiilor existente, pe baza unui program de eşalonare a execuţiei lucrărilor, cu asigurarea menţinerii gradului de siguranţă in alimentarea consumatorilor din reţeaua de distribuţie”, spun oficialii Romelectro.

În urma acestor lucrări de modernizare şi retehnologizare, staţiile Focşani Vest, Bacău Sud şi Roman Nord vor contribui la creşterea securităţii Sistemului Electroenergetic Naţional, la întărirea reţelei energetice de transport între Dobrogea şi zona Modovei (regiunea de est a ţării fiind una deficitară din punct de vedere al producerii de energie electrică, principalele surse fiind amplasate în sudul şi sud-estul ţării) şi vor contribui la alimentarea în siguranţă a consumatorilor şi la creşterea calităţii energiei electrice livrate, spun reprezentanţii Romelectro.

“Ne bucurăm că, pe lângă licitaţii pe pieţe externe, reuşim să câştigăm şi licitaţii organizate de companiile naţionale. Acestea consolidează poziţia Grupului Romelectro în calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Au început să apară proiecte energetice de dimensiuni mai mari în ţara noastră”, a declarat Cristian Secoşan, director general Romelectro.

Compania Romelectro face parte din Grupul  Romelectro, care mai cuprinde două firme româneşti. Din grup face parte Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), una dintre cele mai importante companii de consultanţă şi inginerie din România, şi Electromontaj Carpaţi Sibiu, companie de construcţii – montaj de instalaţii electrice şi de automatizare, care are capabilităţi de execuţie şi inginerie.

Grupul Romelectro este contractor, dezvoltator şi investitor în proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport şi distribuţie energie electrică, protecţia mediului şi industrie şi are circa 650 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.