Rheinmetall va prelua furnizorul american de vehicule militare Loc Performance, printr-o afacere de 950 de milioane de dolari, a declarat grupul german din industria de apărare, cu scopul de a-şi îmbunătăţi şansele de a obţine comenzi în valoare de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Achiziţia extinde afacerile grupului cu armata americană, măreşte baza industrială în SUA şi creează un acces suplimentar pentru tehnologiile sale în America de Nord”, se arată în comunicat.

Loc, cu aproximativ 1.000 de angajaţi, operează fabrici în statele Michigan şi Ohio, unde produce vehicule şi produse blindate pentru clienţii civili şi militari. A spus că produce trenuri de transmisie, suspensii, sisteme de şenile, produse din cauciuc, produse de blindaj şi structuri fabricate pentru vehicule.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger, care a fost ţinta unei tentative de asasinat din Rusia, a precizat în mod repetat că are mari speranţe pe piaţa din SUA şi plănuieşte achiziţii.

Rheinmetall are deja fabrici în Statele Unite şi cooperează, de asemenea, cu compania americană Lockheed Martin.

În special, Rheinmetall se aşteaptă ca preluarea să îi ofere un avantaj în concurenţa pentru două contracte militare majore în SUA: programul XM30 pentru vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) şi proiectul CTT.

Capacităţile de producţie actuale ale Loc Performance pot satisface cerinţele critice de producţie ale programelor.

Rheinmetall este unul dintre cei doi participanţi la faza de prototip a programului XM30 pentru a construi o nouă generaţie de tancuri ca succesor al Bradley IFV, cu un volum estimat de aproximativ 45 de miliarde de euro (50 de miliarde de dolari), pentru aproximativ 4.000 de vehicule.

De asemenea, compania participă la programul Common Tactical Truck (CTT) pentru 40.000 de camioane militare, în valoare de aproximativ 16 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.