Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) eliberează certificate constatatoare despre datele înregistrate în registrul comerţului necesare pentru programul Start-up Nation, prin care se vor acorda ajutoare financiare nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru fiecare iniţiativă în afaceri, a anunţat marţi instituţia. Tariful pentru eliberarea unor astfel de certificate este de 45 lei.
“Având în vedere dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 112/2017, vă informăm că atât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cât şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale eliberează solicitanţilor certificate constatatoare despre datele înregistrate în registrul comerţului necesare pentru Programul pentru stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii Start-up Nation - Romania”, se arată în comunicatul remis de ONRC.
Instituţia a mai precizat că cererea pentru eliberare acestor acte poate fi obţinută direct de la sediile oficiilor Registrului Comerţului de pe lângă tribunale sau accesând pagina de internet a ONRC.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Programul Start-up Nation va fi lansat în luna iunie, a anunţat la sfârşitul lunii mai ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start-Up Nation, modificate în urma aprobării amendamentelor la proiectul Legii de aprobare a OUG nr. 10/2017, lista codurilor CAEN eligibile în cadrul schemei, precum şi modelul de plan de afaceri.
Legea de aprobare a OUG 10/2017 a fost adoptată, cu amendamente, în plenul Parlamentului pe 24 aprilie, fiind transmisă către preşedinte spre promulgare.
Programul Start-up Nation prevede acordarea unor ajutoare de minimis nerambursabile în valoare de până la 200.000 de lei pentru fiecare întreprinzător privat, pentru un număr maxim de 10.000 de beneficiari.
Bugetul total alocat programului se ridică la 380 milioane euro, iar înscrierea celor interesaţi pentru obţinerea fondurilor de la stat se va face doar online, pe site-ul ministerului.
Termenul limită de semnare a acordurilor de finanţare este 29 septembrie 2017.
Cei care vor accesa programul vor trebui să creeze minimum un loc de muncă pe o perioadă de cel puţin doi ani, fiind astfel estimată crearea a aproximativ 20.000 de locuri de muncă.
Salariul este deductibil pe o perioadă de până la un an, iar suma maximă ce poate fi dedusă este de 3.100 de lei, respectiv salariul mediu brut pe economie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...