Hackerii legaţi de Coreea de Nord au atacat un număr record de platforme cripto în 2023, potrivit unui raport publicat miercuri de Chainalysis, citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Datele colectate din 2016 până în 2023 au arătat că Coreea de Nord a piratat anul trecut 20 de platforme cripto, cele mai numeroase din perioada analizat, potrivit firmei de analiză blockchain.

Hackerii afiliaţi Coreei de Nord au furat anul trecut puţin peste 1 miliard de dolari în criptoactive, sub recordul de 1,7 miliarde de dolari furaţi de hackerii afiliaţi Coreei de Nord în 2022.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Atacurile cibernetice legate de Coreea de Nord au fost în creştere în ultimii câţiva ani, grupuri de spionaj cibernetic precum Kimsuky şi Lazarus Group utilizând diverse tactici rău intenţionate pentru a achiziţiona cantităţi mari de active cripto”, a declarat Chainalysis miercuri.

Un alt raport, al firmei de informaţii blockchain TRM Labs, spune că hackerii legaţi de Coreea de Nord au furat  în 2023 cel puţin 600 de milioane de dolari în criptomonede.

În septembrie, FBI a confirmat că grupul Lazarus din Coreea de Nord a fost responsabil pentru furtul a aproximativ 41 de milioane de dolari în active criptografice din cazinoul online şi platforma de pariuri Stake.com.

Pe 29 noiembrie, Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei din SUA a sancţionat Sinbad.io, un mixer de monede virtuale care este un instrument cheie de spălare a banilor pentru Lazarus Group.

Mixerele criptografice sunt servicii care amestecă criptografii din diferite surse pentru a face tranzacţiile mai greu de urmărit.

OFAC a spus că Sinbad.io a fost responsabil pentru asistarea Grupului Lazarus în spălarea milioanelor de dolari în criptomonede furate din atacurile Horizon Bridge şi Axie Infinity, printre altele.

Cercetările anterioare au arătat că hackerii afiliaţi Coreei de Nord au furat sute de milioane de criptomonede pentru a finanţa programele de arme nucleare ale regimului.

De când Coreea de Nord a efectuat primul său test nuclear în 2006, statul a fost lovit cu mai multe sancţiuni ale Naţiunilor Unite, menite să limiteze accesul regimului la sursele de finanţare necesare pentru a-şi susţine activităţile nucleare.

”Cu aproape 1,5 miliarde de dolari furaţi doar în ultimii doi ani, priceperea Coreei de Nord în hacking necesită vigilenţă şi inovaţie continuă din partea întreprinderilor şi a guvernelor”, a declarat TRM Labs în raportul său din 5 ianuarie.

”În ciuda progreselor notabile în securitatea cibernetică în rândul platformelor de tranzacţionare şi a colaborării internaţionale sporite în urmărirea şi recuperarea fondurilor furate, este probabil ca în 2024 să se înregistreze perturbări suplimentare din partea celui mai prolific hoţ cibernetic din lume.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.