Nintendo a raportat vineri venituri şi profit care au scăzut în primul trimestru fiscal al companiei, pe măsură ce vânzările consolei învechite de jocuri video Switch s-au redus, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum au evoluat rezultatele financiare ale Nintendo în primul trimestru fiscal încheiat pe 30 iunie, faţă de estimările LSEG: Venituri de 246,6 miliarde de yeni japonezi (1,65 miliarde de dolari) faţă de estimarea de 289,61 miliarde de yeni. Profit net de 80,9 miliarde de yeni japonezi, faţă de 70,73 miliarde de yeni aşteptaţi.

Vânzările nete au scăzut cu 46,5% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a scăzut cu 55,3%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Nintendo a vândut 2,1 milioane de unităţi ale consolelor sale emblematice Switch, în scădere cu 46% faţă de anul precedent.

Investitorii aşteaptă ştiri despre un succesor al consolei Nintendo Switch, pentru a-şi revigora afacerea de jocuri.

Compania a declarat anterior că următorul dispozitiv va fi anunţat în anul fiscal curent, care se încheie în martie 2025.

Nintendo a mai spus anterior că se aşteaptă să vândă 13,5 milioane de unităţi din modelul de consolă Switch existent în această perioadă.

Compania a respectat această prognoză vineri.

Switch are acum peste şapte ani şi este a doua cea mai de succes consolă a companiei în funcţie de vânzările de unităţi, după Nintendo DS.

Nintendo a reînnoit Switch, de-a lungul timpului, cu un afişaj mai bun şi a folosit valul de popularitate al jocurilor cu personaje cunoscute, precum Mario şi Zelda, care au contribuit la susţinerea vânzărilor pe termen lung. Acest efect pare să se fi estompat.

Nintendo nu a lansat niciun joc de succes în trimestrul încheiat în iunie, în timp ce vânzările de software ale companiei au scăzut cu 41% în termeni anuali, până la 30,64 milioane de unităţi.

Gigantul japonez al jocurilor video a anunţat o serie de jocuri care urmează să fie lansate în lunile următoare, cu personaje binecunoscute precum Mario şi Donkey Kong.

În faţa încetinirii vânzărilor de console, Nintendo a încercat, de asemenea, să-şi licenţieze proprietatea intelectuală pentru a fi utilizată peste tot, de la filme la parcuri tematice.

Compania lucrează la un film animat Super Mario, care va fi produs de Illumination şi va fi lansat în 2026.

Nintendo speră că acest lucru va continua să atragă utilizatorii către jocurile sale video. În ciuda acestui impuls, vânzările din partea mobilă şi a proprietăţii intelectuale a afacerii au scăzut cu 54% în termeni anuali, până la 14,7 miliarde de yeni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.