Toyota Motor a declarat joi că producţia sa globală a scăzut pentru a şasea lună consecutiv în iulie, afectată de scăderile de pe pieţe precum China şi Thailanda, deşi declinul a fost mai mic decât scăderea cu două cifre din luna precedentă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Producţia pentru iulie a scăzut cu 1% faţă de aceeaşi lună a anului precedent, la 804.610 vehicule, producţia în China a scăzut cu 6% şi cea din Thailanda cu 13%.

Vânzările la nivel mondial au scăzut cu mai puţin de 1%, târâte de scăderi de pe pieţele de top, Statele Unite şi China.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Vânzările în SUA au coborât cu 5% din cauza unui număr mai mic de zile de vânzare decât anul trecut şi a suspendării producţiei şi livrării vehiculelor utilitare sport Grand Highlander şi Lexus TX, din cauza unei probleme cu airbag-ul.

În China, vânzările au scăzut pe fondul presiunii continue asupra mărcilor auto străine de la trecerea la vehicule electrice şi hibride plug-in vândute de producătorii auto chinezi.

Cifrele globale de vânzări şi producţie ale Toyota includ marca sa de lux Lexus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.