Cea mai mare sală polivalentă din România se va construi la Braşov, investiţia ridicându-se la 20 milioane euro, din fonduri proprii ale primăriei, a anunţat sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru, care a adăugat că oraşul va avea şi un spital regional, proiect de 450 milioane euro.
"În ceea ce priveşte spitalul regional, aici lucrurile sunt avansate, avem studiul de prefezabilitate care va fi gata în 14 iunie. Ne-am întâlnit cu consultanţii cu care lucrăm din partea BERD. Avem şi un acord pentru studiul de fezabilitate care va fi finanţat în integralitate de către BERD, nerambursabil. După ce avem studiul de fezabilitate, împreună cu BERD avem trei variante la care ne raportăm. Infrastructura şi aparatura înseamnă vreo 450 milioane euro", a declarat sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru.
Edilul a participat sâmbătă la un eveniment organizat sâmbătă de Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, care a inaugurat sâmbătă primul loc de relaxare din ţară în Braşov, oraşul de origine al brandului Ciucaş.
"Apoi, tot cu consultanţii BERD vom identifica sursele de finanţare pentru spital, pe trei variante: fonduri accesabile, parteneriat public-privat, investitor privat pentru construcţie, iar mentenanţa să fie făcută de o companie privată, iar partea de sănătate să ţină de sectorul public", a adăugat el.
Spitalul va avea până în 900 de paturi.
"Avem 18 hectare de teren în proprietatea municipalităţii, avem Planul Urbanistic Zonal executat, lucrăm acum la utilităţi, apă, gaz, canalizare, infrastructură ca parte de acces", a menţionat primarul.
El afirmă că până la finalul anului sau până în primăvara anului viitor va fi finalizat studiul de fezabilitate, care va sta la baza proiectului tehnic.
În plus, la Braşov se va construi şi cea mai mare sală polivalentă din România.
"Lucrăm în momentul de faţă cu compania care a câştigat pentru prima parte de proiectare a unei săli polivalente cu 112.000 locuri. Va fi practic cea mai mare sală polivalentă din România", a spus George Scripcaru.
Investiţia se ridică la 20 milioane euro, din fonduri proprii, precizează edilul.
"Acum lucrăm la partea de proiectare, în luna aprilie 2019 estimăm că va fi gata partea de proiectare şi vom da drumul la partea de achiziţie privind executarea invetiţiei, care, sperăm noi, în doi ani de zile să fie implementată", mai spune George Scripcaru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.