Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de luni în creştere uşoară, într-o sesiune de tranzacţii volatile, în care cotaţiile au coborât cu până la 3 dolari, în condiţiile în care livrările globale limitate au depăşit temerile că cererea ar fi presată de o explozie a cazurilor de Covid-19 la Beijing şi de mai multe creşteri ale ratelor dobânzilor, transmite Reuters.
Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 26 de cenţi, ajungând la 122,27 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 26 de cenţi, ajungând la 120,93 dolari pe baril.
Livrările de petrol sunt strânse, deoarece OPEC şi aliaţii săi nu reuşesc să realizeze pe deplin creşterile de producţie promise, din cauza lipsei de capacitate a multor producători, a sancţiunilor împotriva Rusiei şi a tulburărilor din Libia care au redus producţia.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Preţurile petrolului au crescut puternic în 2022, deoarece invazia Rusiei în Ucraina a agravat îngrijorările legate de aprovizionare, în timp ce cererea s-a redresat după ridicarea restricţiilor legate de pandemia de Covid-19.
În martie, preţul petrolului Brent a atins 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008. Săptămâna trecută, ambele valori de referinţă ale petrolului au crescut cu mai mult de 1%.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.