Preţurile de consum din China au crescut cu 0,5% în iulie, peste aşteptări, faţă de un an în urmă, stimulate de o creştere a preţurilor la carnea de porc, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică publicate vineri, citate de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Analiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o uşoară creştere a indicelui preţurilor de consum, la 0,3% în iulie, în termeni anuali, faţă de 0,2% în iunie.

Creşterea cu 0,5% a IPC în iulie a fost cea mai mare de la o creştere de 0,7% în februarie, potrivit datelor oficiale accesate prin Wind Information.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cea mai mare sărbătoare a anului din China, Anul Nou Lunar, a căzut în februarie anul acesta.

Preţurile cărnii de porc, un produs alimentar de bază consumat pe scară largă în China, au crescut cu 20,4% în luna iulie. Aceasta a fost cea mai mare creştere din decembrie 2022, potrivit Wind. Preţurile la carne de porc joacă un rol semnificativ în indicele preţurilor de consum din China, dar pot fi predispuse la fluctuaţii mari din cauza bolilor sau a altor factori care afectează producţia.

IPC de bază, care exclude preţurile alimentelor şi energiei, a crescut în iulie cu 0,4%, de la an la an. Indicele a scăzut de la 0,6% în iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.