O nouă platformă de cooperare, Patronatul pentru Dezvoltare Durabilă România-Repubica Moldova (PDDRRM), a fost lansată la Chişinău. Sorin Chiriţă, preşedintele PDDRRM, a arătat că evenimentul generează idei, iniţiative şi parteneriate noi pentru oamenii de afaceri din România şi Republica Moldova.
Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinţei ”Cooperare economică transfrontalieră” şi a reunit participanţi de pe ambele maluri ale Prutului, asociaţii patronale, camere de comerţ, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale.
Constituirea PDDRRM a avut loc anterior la Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de organizaţie.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Din partea oficialităţilor Republicii Moldova au participat Victor Parlicov, ministrul Energiei, Grigorie Stratulat, secretar de stat la Minsterul Mediului, Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Culturii.
Ministrul Parlicov a ilustrat valenţele dezvoltării durabile prin conexiunile infrastructurale făcute în ultimii ani, care garantează securitatea energetică şi chiar suveranitatea Republicii Moldova, dar şi o siguranţa pentru investitori că în acest spaţiu există acces stabil la energie, se arată în comunicat.
Sorin Chiriţă, preşedintele PDDRRM, a remarcat că ”trecerea Prutului” este un moment care deschide orizonturile, generează idei, iniţiative şi parteneriate noi pentru oamenii de afaceri din România şi Republica Moldova. El a remarcat că sinergia antreprenorilor din cele două spaţii va fi o atracţie şi pentru investiţiile străine sau fondurile de dezvoltare, dar, în acelaşi timp, va genera un potenţial mai mare pentru a participa împreună la executarea unor proiecte mari în alte state.
Mihai Stratan, primvice-preşedintele Patronatului şi coordonatorul lui la Chişinău, a mulţumit pentru interes participanţilor la eveniment şi a remarcat, că metafora ”podurilor de flori” a depăşit etapa ”podurilor de vorbe” şi a ajuns la faza practică, cea a ”podurilor de fapte”, a realizării unor strategii durabile de dezvoltare şi a proiectelor comune.
În cadrul evenimentului au avut loc discuţii privind colaborarea economică între România şi Republica Moldova, oportunităţile de investiţii transfrontaliere, dezvoltarea infrastructurii conexe, eficienţa energetică, agricultura durabilă şi atragerea fondurilor europene.
Lansarea Patronatului pentru Dezvoltare Durabilă România-Republica Moldova a fost salutată şi de Ambasada României la Chişinău.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.