Partidul Social Democrat (SPD) din Germania, condus de cancelarul Olaf Scholz, a prezentat duminică un plan de relaxare fiscală şi sprijin pentru investiţii, în încercarea de a proteja locurile de muncă din industrie şi de a atrage votanţii pentru alegerile generale programate în septembrie 2025, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Investitorii din Germania vor beneficia de reduceri fiscale", se arată în documentul strategic, o copie a căruia a fost obţinută de Reuters.

Aceste măsuri vin ca răspuns la recesiunea economică în care se află Germania, confruntându-se cu creşterea şomajului, costuri ridicate ale energiei şi competiţia din partea Chinei şi Statelor Unite pe pieţele de export.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Strategia aprobată de prezidiul partidului SPD, care a format în 2021 o coaliţie cu Verzii şi Partidul Liberal Democrat (FDP), include şi reduceri de impozit pe venit pentru 95% dintre contribuabili şi o majorare treptată a salariului minim de la 12,41 euro la 15 euro. Totuşi, documentul nu oferă detalii financiare despre cum vor fi finanţate aceste planuri.

SPD propune şi bonusuri pentru achiziţionarea de vehicule electrice fabricate local, pentru a stimula vânzările slabe în faţa concurenţei din partea importurilor mai ieftine din China. De asemenea, partidul solicită o revizuire a "frânei datoriei", pentru a compensa decenii de subinvestiţii în infrastructura esenţială, şi propune sprijinirea producătorilor prin reducerea tarifelor pentru reţelele de electricitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.