Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, luni, ridicarea restricţiilor de circulaţie din zona Park&Ride-ul din apropierea aeroportului, urmând să se realizeze toate marcajele necesare. Park&Ride-ul va avea peste 800 de locuri de parcare, unele destinate vehiculelor electrice şi autocarelor şi a fost realizat după o investiţie de peste 14 milioane de euro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”S-a redeschis circulaţia pe 4 benzi în zona Park & Ride-ului de la aeroport! Astăzi, 21 octombrie, s-a reluat circulaţia pe strada Traian Vuia pe 4 benzi în zona Park & Ride-ului de la aeroport.

În perioada următoare urmează să se aplice marcajele definitive, iar până la finalul anului întreaga lucrare Park & Ride Aeroport va fi finalizată”, a scris, luni, pe Facebook, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Acesta a mulţumit firmei constructoare care a realizat lcurările la timp, dar şi clujenilor, ”pentru că, timp de câteva luni, au trebuit să circule restricţionat pe trei benzi de circulaţie”.

”Asta înseamnă că cei care vor pleca în direcţia Baia Mare, Bistriţa sau Suceava nu vor mai fi nevoiţi să ia autocare în altă parte a oraşului şi prin aceasta vor economisi timp şi va fi mai puţină poluare în oraş. De asemenea, acest Park&Ride urmăreşte să ofere tuturor celor care vor să intre în oraş o şansă de a circula cu transportul în comun, de a-şi lăsa maşina la intrarea în oraş şi să avem un oraş cu mai puţină poluare, cu mai puţine maşini şi să avem o calitate a vieţii mai bună. Cu alte cuvinte, lucrările se apropie de sfârşit. Cum spune românul, mult a fost, puţin mai este, iar de anul viitor acest Park&Ride va fi pus în circulaţie publică şi va fi destinat clujenilor, să-l poată utiliza în cadrul politicii noastre de reducere a poluării, de reducere a gazelor cu efect de seră în oraş şi de a avea o calitate a vieţii mai bună pentru toţi clujenii”, afirmă Emil Boc într-un clup video care însoţeşte postarea.

Potrivit datelor transmise în luna februarie de Primăria Cluj-Napoca, obiectivul de investiţii prevede:
– amenajarea unei platforme de parcare şi a accesului din drumul naţional;
– amenajare staţii de transport în comun
– amenajarea unui terminal tip autogară, incluzând construcţia unui corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători şi autocare
– amenajarea unei piaţete publice.
În cadrul proiectului este inclusă şi amenajarea de spaţii verzi perimetral şi între locurile de parcare.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:
– 788 locuri de parcare pentru autovehicule;
– 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi;
– 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice şi hibride;
– 8 peroane pentru autobuze.

”În privinţa reamenajării străzii Traian Vuia, proiectul cuprinde zona de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, respectiv relocare staţie pentru transportul în comun”, anunţa atunci municipşalitatea.

Valoarea contractului de execuţie lucrări se ridică la 72.435.291,86 lei cu TVA – 14.633.392,30 euro, lucrările fiind realizate de TCI Contractor General S.A.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.