Orange anunţă finalizarea fuziunii între Orange Romania (ORO) şi Orange Romania Communications SA (OROC), pe 1 iunie 2024, prin absorbţia acesteia de către Orange Romania. În urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deţine 80% din capitalul social, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va deţine 20% din capitalul social şi din drepturile de vot.
”Orange anunţă finalizarea fuziunii între Orange Romania SA (ORO) şi Orange Romania Communications SA (OROC), prin absorbţia OROC de către ORO. Fuziunea permite crearea unui operator de telecomunicaţii convergent integrat, începând cu 1 iunie 2024”, anunţă compania.
În urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deţine 80% din capitalul social şi drepturile de vot ale entităţii consolidate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va deţine 20% din capitalul social şi din drepturile de vot.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Societatea consolidată în urma fuziunii va duce mai departe obiectivul Orange de a deveni furnizorul preferat de servicii integrate, fix-mobil, pe piaţa românească, atât pentru segmentul rezidenţial, cât şi pentru cel de afaceri. În acelaşi timp, va stimula investiţiile şi concurenţa în sectorul telecomunicaţiilor din România, ceea ce va aduce, fără îndoială, beneficii societăţii în ansamblu”, precizează compania.
De la achiziţia în 2021 de către Orange Romania SA a 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe, Orange Romania Communications (anterior Telekom Romania Communications), Orange a parcurs o serie de paşi tehnici, care au permis unificarea canalelor de contact şi a experienţei clienţilor OROC, precum şi lansarea primei oferte comerciale comune.
„Dinamica pieţei de telecomunicaţii aduce beneficii românilor. Această fuziune este o recunoaştere a forţei României în ce priveşte infrastructura de telecomunicaţii şi a potenţialului ţării noastre de a deveni un hub regional de conectivitate. Prin participaţia Ministerului în noua companie, vom acţiona pentru creşterea calităţii serviciilor de telecomunicaţii pentru toţi utilizatorii din România”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Fuziunea aduce modificări minime în utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange şi permite companiei să înlăture barierele privind integrarea operaţională completă. Astfel, va fi înlesnit procesul de combinare a bazelor de date ale clienţilor ambelor companii, cât şi a sistemelor IT, permiţând accelerarea proceselor ce vor crea o experienţă îmbunătăţită, în cea mai rapidă reţea, pentru toţi utilizatorii Orange, subliniază operatorul.
„Fuziunea dintre Orange Romania S.A. şi Orange Romania Communications S.A. este un pas major pentru Orange şi o realizare importantă în urma dialogului cu Guvernul României. Această fuziune va permite Orange Romania să-şi pună în aplicare integral strategia prin care va dezvolta cele mai bune oferte din piaţă pentru servicii mobile şi prin fibră”, a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, vicepreşedinte executiv, CEO al Orange Europe.
Mai multe detalii privind modificările legale pentru clienţi, rezultate în urma fuziunii, sunt disponibile pe site-ul Orange.
„Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului meu şi mă bucur că ne aflăm în faţa acestui moment major în istoria Orange Romania. Calea de urmat este acum clară şi ne vom concentra toate eforturile pentru a oferi clienţilor o experienţă îmbunătăţită, apropiindu-ne şi mai mult de obiectivul nostru de a deveni alegerea preferată pentru serviciile convergente în România”, a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.