Nintendo a prezentat oficial noua sa consolă de jocuri, Switch - un produs hibrid care încearcă să mulţumească pe toată lumea.
La 4 ani de când a lansat Wii U, japonezii de la Nintendo prezintă o nouă consolă. Cunoscută în ultimul an sub numele de cod NX, Nintendo Switch este o consolă hibridă prin prisma faptului că poate fi folosită atât ca o consolă tradiţională, conectată la televizor, cât şi ca una portabilă, ce poate fi transportată şi folosită cu uşurinţă oriunde.
Baza consolei are dimensiunile şi forma unei tablete de 7 inch, fiind flancată pe cele două laturi de două controllere de mici dimensiuni, ce pot fi detaşate.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În mod static, adică atunci când este folosită acasă, aceasta se poziţionează într-un aşa-numit dock, se conectează la televizor şi funcţionează asemenea unei console tradiţionale. În afară de controllerele de mici dimensiuni, cei care preferă, pot achiziţiona separat un controller standard, similar celor folosite pe PlayStation sau Xbox, numit Nintendo Switch Pro Controller.
Cei care doresc să se joace şi când sunt departe de casă nu au decât să o deconecteze de la dock şi să o transporte cu ei. Numite Joy-Con, cele două controllere detaşabile pot fi folosite de două persoane pentru a juca acelaşi joc pe aceeaşi consolă.
Sesiunile multiplayer nu sunt limitate la doi jucători nici de hardware, nici de jocuri. Un număr mai mare de jucători se pot strânge la un loc, fiecare cu consola proprie, pentru a juca împreună acelaşi joc.
Spre deosebire de consolele tradiţionale, unde jocurile sunt disponibile pe CD-uri, în cazul de faţă producătorul a apelat la mici carduri de memorie, numite Game Cards. Asta, cel mai probabil, pentru a dezvolta un produs cât mai mic şi cât mai portabil.
Cei de la Nintendo nu au dezvăluit componentele pe baza cărora este construită noua consolă, însă se cunoaşte faptul că are la bază un chip NVIDIA Tegra.
Nintendo Switch va fi disponibilă începând abia cu luna martie a anului viitor, urmând ca până atunci să fie disponibile şi restul informaţiilor, precum configuraţia hardware şi, eventual, preţul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.