Nawaf Salameh Family Office, care deţine producătorul de băuturi spirtoase şi vinuri spumante Alexandrion Group, anunţă achiziţia Terminalului Octogon Gas & Logistics din Portul Constanţa, precizând că prin integrarea acestuia în portofoliul său, alături de proiectele de energie verde, se pun bazele unei infrastructuri energetice mai diversificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nawaf Salameh Family Office face un pas strategic major prin achiziţia Terminalului Octogon Gas & Logistics din Portul Constanţa, subliniind angajamentul grupului pentru investiţii diversificate, inclusiv în iniţiative energetice. Această achiziţie marchează un moment crucial în viziunea doctorului Nawaf Salameh pentru viitor, având implicaţii semnificative pentru securitatea energetică şi naţională a României şi pentru întărirea relaţiilor strategice între România şi Statele Unite ale Americii, în domeniul comercial şi în alte sfere”, anunţă compania.

Nawaf Salameh, fondator şi preşedinte al Nawaf Salameh Family Office, a explicat că achiziţia Octogon Gas & Logistics “reprezintă mai mult decât o investiţie strategică în sectorul energetic”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Este o dovadă a angajamentului nostru de a avansa obiectivele de securitate şi sustenabilitate energetică ale României. Prin integrarea Terminalului Octogon Gas & Logistics în portofoliul nostru, alături de proiectele noastre de energie verde, punem bazele unei infrastructuri energetice mai diversificate şi, prin urmare, sustenabile şi sigure, precum şi mai responsabile din punct de vedere ecologic”, a afirmat acesta.

Achiziţia Terminalului Octogon Gas & Logistics se aliniază cu extinderea Nawaf Salameh Family Office în domeniul energiei verzi, ca parte vitală a unei viziuni strategice extinse pentru securitatea energetică, dezvoltarea durabilă şi gestionarea responsabilă a mediului, arată compania.

În viziunea lui Salameh, achiziţia Terminalului Octogon Gas & Logistics “este doar începutul”: ”Vedem investiţia noastră aici ca parte a procesului de modernizare a oraşului Constanţa în ansamblu, la care adăugăm atenţia la detalii şi calitatea care definesc toate operaţiunile din portofoliul nostru”.

”Terminalul Octogon Gas & Logistics este unul dintre elementele esenţiale ale infrastructurii energetice a ţării. Prin asigurarea unei aprovizionări stabile şi fiabile de GPL, va contribui la protejarea independenţei energetice a României şi la rezilienţa împotriva perturbărilor externe cauzate de fluctuaţiile pieţei sau chiar de actori străini ostili”, menţionează compania.

Salameh punctează, de asemenea, că achiziţia “este un catalizator pentru consolidarea legăturilor strategice vitale dintre România şi Statele Unite ale Americii în domeniul comercial - esenţial pentru orice relaţie bilaterală şi o completare pentru legăturile de securitate în expansiune, în general. Sectorul energetic serveşte ca o punte crucială între cele două naţiuni, cu implicaţii importante pentru securitatea şi prosperitatea României, în viitor. Investind în active energetice cheie, cum ar fi Terminalul Octogon Gas & Logistics, Nawaf Salameh Family Office caută să consolideze poziţia României ca partener de încredere pe piaţa energetică globală, întărind în acelaşi timp relaţiile bilaterale şi alianţa cu Statele Unite ale Americii."

“Suntem onoraţi de aprobarea Guvernului României şi de recunoaşterea faptului că achiziţia Octogon Gas & Logistics consolidează securitatea energetică a ţării noastre", a adăugat Salameh.

Nawaf Salameh Family Office, înfiinţat de Dr. Nawaf Salameh, este o firmă de investiţii prestigioasă, cu investiţii strategice în diverse sectoare, inclusiv imobiliare, ospitalitate, agricultură, energie verde şi, acum, şi alte tipuri de energie. Nawaf Salameh Family Office deţine, de asemenea, Alexandrion Group, lider pe pieţele de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România şi singurul producător de whisky single malt din ţară şi regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.