Monedele virtuale stablecoin, care sunt legate de monedele tradiţionale precum dolarul, au crescut joi, pe fondul declinului bitcoin şi ether, după invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reutersş
Capitalizarea de piaţă a monedelor stablecoin a crescut joi cu 3%, la 182,5 miliarde de dolari, potrivit site-ului care urmăreşte datele referitoare la criptomonede. Volumul tranzacţiilor zilnice a avansat cu 75%, la 108,1 miliarde de dolari.
În schimb, bitcoin şi ether au coborât la cel mai scăzut nivel din ultima lună. Bitcoin a scăzut cu 3,1%, la 36.121 de dolari pe unitate, în timp ce ether a scăzut cu 4,1%, la 2.475 de dolari pe unitate.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
USD Coin a urcat cu 0,1%, la 1 dolar, potrivit datelor coinmarketcap. Unele dintre cele mai mari creşteri a fost ale Fei USD, o stablecoin din spaţiul financiar descentralizat, care a urcat cu 1,2%, şi Liquity USD, cu 1,4%.
”În timp ce monedele stablecoin au un interval mult mai strict de variaţie şi sunt mai puţin volatile decât activele cripto, în realitate oferta lor este limitată”, a declarat Joe DiPasquale, director general la BitBull Capital, care administrează fonduri cripto.
”Când există o creştere a cererii de active precum USDC pe burse, este posibil să vedem că valoarea acestora creşte cu o fracţiune de procent, aşa cum am văzut în ultimele 24 de ore”, a adăugat el.
Invazia rusă a atenuat ideea că bitcoin este un refugiu sigur, au spus analiştii. De fapt, cea mai mare criptomonedă din lume s-a comportat mai mult ca un activ de risc. De la începutul anului, când criza Rusia-Ucraina a început să se desfăşoare, bitcoin a pierdut 22% din valoarea sa faţă de dolar.
Investitorii s-au îndreptat către titlurile Trezoreriei SUA, dolar, şi chiar şi aur, activ care a fost comparat cu bitcoin.
Randamentul titlurilor americane de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut cu aproximativ 0,04 puncte procentuale, până la 1,9425%, pe măsură ce preţurile au crescut, în timp ce indicele dolarului a crescut cu 1,2% la cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul lunii iunie 2020, de 97,382.
Preţul aurului a avansat la cel mai mare nivel din septembrie 2020. Ultima dată fiind tranzacţionat la 1.922 dolari uncia, în creştere cu 0,8%.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.