Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a discutat, duminică, cu autorătiţile din judeţul Sibiu despre cele mai vulnerabile puncte de pe harta inundaţiilor din judeţ şi a primit asigurări că situaţia este sub control la barajul de la Gura Râului, principala sursă de alimentare cu apă a Sibiului şi localitţăţilor învecinate. Judeţu este sub cod portocaliu de ploi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ministrul Mircea Fechet s-a întâlnit cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu pentru a discuta despre cele mai vulnerabile puncte de pe harta inundaţiilor din judeţ, pentru a preveni posibilele deversări ale apelor râurilor”, a transmis, duminică, Ministerul Mediului.

Ministrul a precizat că a discutat despre măsurile luate de autorităţi pentru a evita ca pârâul Porumbăcel, care străbate localitatea Porumbacu de Jos, să provoace eventuale pagube în cazul în care ar depăşi cotele de apãrare pentru pragurile critice la precipitaţii, prevăzute în Planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”De asemenea, am constatat personal, iar de la conducerea Serviciului de Gospodărire a Apelor Sibiu am primit asigurări liniştitoare că situaţia este sub control la barajul de la Gura Râului, principala sursă de alimentare cu apă a Sibiului şi a localităţilor Gura Răului, Cristian, Poplaca, Şelimbăr, Ocna Sibiului şi Şura Mare”, a precizat Mircea Fechet.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Mediului, digul de apărare al localităţii Porumbacu de Jos a fost deversat şi s-au creat 3 breşe pe o lungime de 550m. 

S-au executat lucrari provizorii de inchidere a breselor si recalibrare a albiei. Lucrările au fost executate prin Planul de Gospodările a Apelor 2024 .

De asemenea, s-au efectuat si lucrări de reparaţii a zidului de sprijin degradat, pe malul drept.

Judeţul Sibiu este sub avertizare cod portocaliu de ploi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.