Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, vineri, la Palatl Victoria, despre modificările privind contractele part-time, că accentul trebuie pus pe lucrător, pentru că ”oamenii până la urmă muncesc 8 ore, mulţi dintre ei în spatele unui contract de 2 ore”. El a menţionat că este un fenomen pe care l-au recunosc şi antreprenorii.
Despre modificările în privinţa contractelor part-time, ministrul de Finanţe a spus că nu există riscul de a se ajunge la muncă la negru. ”Nicidecum, se limitează munca la negru, pentru că acele persoane care sunt plătite cu două ore, oficial, vă asigur că nu trăiesc din două ore, contravaloarea unui salariu minim”.
Adrian Câciu a spus că a vorbit cu mediul de afaceri, şi au recunoscut şi aceştia că ”diferenţa era muncă informală”.
”Eu cred că accentul trebuie pus pe lucrător, din perspectiva aceasta, pentru că oamenii până la urmă muncesc opt ore, mulţi dintre ei în spatele unui contract de două ore. Este o realitate, este un fenomen pe care l-au recunosc şi antreprenorii”, a mai spus el.
Despre veniturile limitate pentru consultanţă la 20% şi riscul de a se închide unele microîntreprinderi, ministrul a arătat că nu există ”o tendinţă sau o încercare din partea statului de a închide, ci o lărgire a opţiunilor”.
”Pentru a beneficia de o anumită facilitate, trebuie să îndeplineşti anumte condiţii, dacă nu le îndeplineşti, eşti o companie care devii companie plătitoare pe impozit pe profit, este foarte simplu. Nu închide nimeni pe nimeni ci te duci în altă zonă fiscală”, a spus el.
Despre revenirea la măsurile privind impozitele pe jocurile de noroc, ministrul a afirmat că ”era vorba de raportarea la oameni şi la câştigurile oamenilor şi raportarea la un fenomen încurajat pe operatori”.
”Eu cred că prin echilibrarea între taxele pe operatori şi taxarea sau impozitarea veniturilor câştigate de oameni, lucrurile au devenit rezonabile. După cum ştiţi, la început discutam doar de impozitele pe veniturile sau pe câştigurile realizate de cetăţeni., Acum am venit cu o formulă echiibrată, astfel încât solidaritatea, din perspectiva acestui fenomen, să vină şi din partea operatorilor”, a declarat ministrul Finanţelor.
Întrebat dacă descurajarea adicţiei nu era o prioritate pentru Guvern, ministrul Finanţelor a răspuns: ”Dar ea continuă!”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.