Guvernul a aprobat Memorandumul privind admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti a acţiunilor Societăţii Naţionale a Sării (Salrom) printr-o ofertă publică iniţială de vânzare derulată de către Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 49% din acţiuni. Florin Spătaru, ministrul Economiei, afirmă că, prin aprobarea acestui memorandum, se încep demersurile pentru listarea la Bursă a acţiunilor Salrom şi anunţă că va colabora cu acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea, pentru ca listarea la bursă să se realizeze cu succes.
Salrom este singurul producător de sare din România şi are aproximativ 1.500 de angajaţi.
"La iniţiativa Ministerului Economiei a fost aprobat Memorandumul privind admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti a acţiunilor Societăţii Naţionale a Sării printr-o ofertă publică iniţială de vânzare derulată de către Fondul Proprietatea”, anunţă ministerul.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Listarea nu este de natură să afecteze participaţia statului român, care,va continua să deţină 51% din capitalul social al companiei.
"Prin aprobarea acestui memorandum, se încep demersurile pentru listarea la Bursă a acţiunilor Salrom. Acest demers este unul pozitiv, contribuind la creşterea vizibilităţii pentru companie şi calităţii guvernanţei corporative pentru companie. Mai mult, va exista o transparenţă şi un interes din partea acţionarilor de a investi şi de a dezvolta Salromul. Investiţiile nu se fac numai din surse proprii, ci şi prin atragerea unor fonduri, fie ca vorbim de fonduri europene sau de atragerea unor fonduri prin instrumente financiare”, a precizat Florin Spătaru, ministrul Economiei.
Listarea la Bursă va aduce o serie de beneficii pentru companie, printre care se numără un nivel de încredere mai ridicat în legătură cu activităţile desfăşurate şi, în consecinţă, un risc comercial sau de credit mai redus; flexibilitate sporită prin finanţarea planului de dezvoltare utilizând mecanismele pieţei de capital; creşterea substanţială a vizibilităţii societăţii şi calităţii guvernanţei corporative. De asemenea, obţinerea unei evaluări de piaţă a societăţii şi finanţarea planului de dezvoltare prin mecanismele pieţei de capital reprezintă avantaje ca urmare a tranzacţionării Salrom, precizează Ministerul Economiei.
Societatea Naţională a Sării, înfiinţată prin Hotărârea de Guvern nr. 767/1997, îşi desfăşoară activitatea prin 7 sucursale, iar activitatea principală constă în extracţia sării şi a altor produse nemetalifere, precum şi furnizarea de servicii turistice şi de agrement. Statul român, prin Ministerul Economiei, deţine în prezent 51% din participaţie, restul de 49% fiind deţinut de Fondul Proprietatea, care îţi doreşte să iasă din acţionariatul Salrom.
"Vom lucra împreună cu acţionarul minoritar ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes şi, bineînţeles, în beneficiul companiei”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.