Ministerul Energiei a încheiat consultarea publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035, cu perspectiva anului 2050. În această perioadă, au fost primite peste 100 de puncte de vedere scrise, mai ales din partea actorilor din domeniile Energiei şi Mediului. Ministrul Sebastian Burduja a afirmat că, prin această Strategie, Guvernul României va putea să prioritizeze investiţii, proiecte şi va putea să menţină o linie clară în privinţa modului în care se va realiza tranziţia energetică în următorul deceniu.
Pe parcursul acestei perioade, Ministerul Energiei a primit peste 100 de puncte de vedere scrise din partea asociaţiilor din industrie, experţilor, ONG-urilor de mediu, societăţii civile şi altor actori interesaţi, anunţă MInisterul Energiei într-un comunicat.
De asemenea, în perioada consultării interinstituţionale, Ministerul Energiei a primit puncte de vedere din partea ministerelor, agenţiilor şi instituţiilor publice relevante.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"După 15 ani, România va avea într-un final o strategie naţională în domeniul energiei. Prin această strategie, Guvernul României va putea să prioritizeze investiţii, proiecte şi va putea să menţină o linie clară în privinţa modului în care se va realiza tranziţia energetică în următorul deceniu. În aceste zile vedem cu toţii cât de importantă este o viziune coerentă de planificare şi prioritizare a investiţiilor. Suntem recunoscători pentru implicarea activă a tuturor actorilor în acest proces de consultare publică. Punctele de vedere şi sugestiile primite sunt importante pentru a putea alinia Strategia Energetică la nevoile României de astăzi şi de mâine. Vom analiza cu atenţie toate contribuţiile şi vom asigura integrarea acestora în documentul final. Ne dorim ca strategia energetică naţională să asigure să asigure bazele dezvoltării României în condiţii de securitate energetică, preţuri corecte pentru cetăţeni şi companii, precum şi sustenabilitate şi protecţie a mediului”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
În data de 3 iulie, Ministerul Energiei a organizat o dezbatere publică în cadrul căreia actorii interesaţi şi-au exprimat punctele de vedere şi au discutat aspectele esenţiale ale Strategiei Energetice.
După analiza şi integrarea propunerilor de către echipa Ministerului Energiei, va fi iniţiată procedura de avizare, necesară înainte de aprobarea în Guvern, prin Hotărâre de Guvern, a Strategiei Energetice Naţionale.
”Ministerul Energiei rămâne un partener activ de dialog pentru toţi actorii din sectorul energetic”, precizează instituţia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.