Ministerul Economiei a publicat în dezbatere proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare. Suma necesară implementării Programului “Electric Up“ este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Prin Programul Electric Up se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor întreprinderi mici şi mijlocii în sensul Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi beneficiari reprezentanţi ai domeniului HoReCa, persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activităţile corespunzătoare domeniului HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro /beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile", arată documentul publicat în dezbatere de minister.

Obiectivele proiectului sunt creşterea gradului de utilizare a surselor regenerabile de energie, precum şi a eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi, opţional, livrarea surplusului de energie electrică  în reţeaua naţională de energie electrică, precum şi dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică în domeniul HORECA, stimularea utilizării autovehiculelor electrice şi electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic.  

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Prin implementarea programelor se urmăreşte sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii, cu scopul redresării economice în situaţia de pandemie Covid-19, creşterea eficienţei energetice, reducerea gazelor cu efect de seră prin încurajarea producerii de energie electrică din surse regenerabile şi utilizării autovehiculelor electrice şi electrice hibrid plug-in", arată proiectul în dezbatere.

Suma necesară implementării Programului “Electric Up“ este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanţare, iar modificarea sumei necesare implementării Programului Electric Up într-un nou ciclu de finanţare se aprobă prin ordin al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri.

Finanţarea se va face în conformitate cu specificaţiile prevăzute în Ghidul de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, care constituie Programul “Electric Up“ elaborat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.