Meta Platforms, proprietara Facebook, a anunţat joi că a făcut echipă cu Blumhouse Productions, compania de la Hollywood din spatele unor filme de groază populare precum "The Purge" şi "Get Out", pentru a testa noul său model video de inteligenţă artificială generativă, Movie Gen, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anunţul vine după ce Meta a prezentat Movie Gen, despre care a spus că poate crea clipuri video şi audio realiste ca răspuns la solicitările utilizatorilor, la începutul acestei luni.

Meta a susţinut că acest instrument ar putea rivaliza cu ofertele startupurilor de generare media de top, cum ar fi OpenAI şi ElevenLabs.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Într-o postare pe blog, compania de social media a declarat că Blumhouse i-a selectat pe cineaştii Aneesh Chaganty, surorile Spurlock şi Casey Affleck pentru a încerca Movie Gen şi a folosi clipurile generate de instrument în filmele lor scurte.

Filmul lui Chaganty va apărea pe site-ul Movie Gen al Meta, în timp ce filmele lui Affleck şi ale surorilor Spurlock vor fi lansate ulterior, a precizat Meta.

CEO-ul Blumhouse, Jason Blum, a declarat într-un comunicat că artiştii rămân esenţiali pentru industrie şi că tehnologia inovatoare poate ajuta în povestea lor.

”Am primit cu plăcere şansa ca unii dintre ei să testeze această tehnologie de ultimă generaţie şi să-şi exprime părerile despre avantajele şi dezavantajele acesteia, în timp ce încă se dezvoltă. Acestea vor fi instrumente puternice pentru regizori, şi este important să implicăm industria creativă în dezvoltarea lor pentru a ne asigura că sunt cele mai potrivite pentru sarcină,” a spus Blum.

Prin acest parteneriat, Meta semnalează modul în care doreşte să colaboreze cu industriile creative, ale căror membri au reacţionat negativ în mare parte la apariţia tehnologiilor AI generative, din cauza preocupărilor legate de drepturile de autor şi consimţământ.

Mai multe grupuri de proprietari de drepturi de autor au dat în judecată companii tehnologice importante, inclusiv Meta, pentru utilizarea neautorizată a operelor lor în antrenarea sistemelor de inteligenţă artificială generativă. Meta a susţinut că instruirea AI-ului său este protejată de doctrina ”fair use” privind drepturile de autor.

Cu toate acestea, Meta şi alte companii tehnologice au arătat că sunt dispuse să plătească pentru anumite tipuri de conţinut pentru AI.

În afară de parteneriatul Movie Gen, Meta a spus luna trecută că a încheiat acorduri cu actori precum Judi Dench, Kristen Bell şi John Cena pentru a oferi voci chatbotului său, Meta AI.

Similar, OpenAI, susţinută de Microsoft, s-a întâlnit anul acesta cu directori şi agenţi de la Hollywood pentru a discuta despre posibile parteneriate care implică instrumentul său de generare video, Sora, pe care l-a prezentat pentru prima dată în februarie.

Nu s-au anunţat încă acorduri din aceste discuţii, deşi Lions Gate Entertainment a declarat în septembrie că a încheiat un acord cu un alt startup AI, Runway.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.