Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, declară miercuri că ministerul îşi ţine promisiunile şi se asigură că toţi pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri, el anunţând că Guvernul decide astăzi prin Memorandum majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei iar joi vor opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane pensionari care primesc pensii majorate din septembrie. ”De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, Ministerul de Finanţe va asigura către Casa Naţională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar”, mai spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Ne ţinem promisiunile şi ne asigurăm că toţi pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri! Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând.”, anunţă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
 
El precizează că, odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea Ministerului Finanţelor, se asigură majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei”.
 
”Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane pensionari care primesc pensii majorate din septembrie”, adaugă ministrul.
 
Boloş subliniază că, ”pentru Guvernul României, respectiv Ministerul Finanţelor, este un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naţionale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024”. 
 
”De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, Ministerul de Finanţe va asigura către Casa Naţională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Mulţumesc pe această cale tuturor colegilor implicaţi la nivelul Ministerului Finanţelor şi ANAF, indiferent că vorbim de colectarea veniturilor, Trezoreria Statului sau departamentul de buget responsabil de asigurarea deschiderilor de credite bugetare, eforturile lor se vor concretiza în asigurarea banilor pentru seniorii noştri”, spune Marcel Boloş. 
 
Ministrul Finanţelor mai transmite că s-au asigurat că această creştere a pensiilor este sustenabilă din punct de vedere economic, astfel încât să poată continua să investească în continuare pentru viitorul României.
 
”Aceasta este direcţia pe care o urmăm, un echilibru între asistenţă şi dezvoltare, între promisiuni şi acţiuni concrete”, mai spune Boloş în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.