Kuweit Petroleum Corporation (KPC) a declarat duminică că a descoperit un zăcământ ”gigant” de petrol în câmpul Al-Nokhatha, la est de insula Kuweitian Failaka, cu rezerve de petrol estimate la 3,2 miliarde de barili, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CEO-ul KPC, şeicul Nawaf Saud Nasir Al-Sabah, a declarat într-un videoclip postat de companie pe platforma de socializare X că rezervele noii descoperiri sunt echivalente cu întreaga producţie a ţării în trei ani.

Suprafaţa estimată iniţial a puţului de petrol nou descoperit este de aproximativ 96 km pătraţi, a spus KPC.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Acesta a adăugat că estimările preliminare ale rezervelor de hidrocarburi prezente în puţul respectiv au fost estimate la aproximativ 2,1 miliarde de barili de petrol uşor şi 5.100 miliarde de metri cubi standard de gaze, ceea ce corespunde cu 3,2 miliarde de barili echivalent petrol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.