Firma de consultanţă din domeniul imobiliar JLL a anunţat, joi, că l-a reprezentat pe antreprenorul Ovidiu Sandor în vânzarea The Office Cluj-Napoca. Firma a anunţat, totodată, că vânzarea The Office Cluj Napoca de către Ovidiu Şandor şi NEPI Rockastle grupului Dedeman reprezintă cea mai mare tranzacţie cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentat exclusiv compania Mulberry Development, controlată de Ovidiu Şandor, în vânzarea The Office, care este şi cea mai mare tranzacţie încheiată în acest an în România.

”Ne bucurăm că am fost implicaţi într-o nouă tranzacţie etalon pentru piaţa imobiliară locală. Finalizarea vânzării The Office din Cluj Napoca stabileşte o serie de recorduri pe piaţa investiţiilor imobiliare din afara Bucureştiului, dar şi pentru România, şi reprezintă o bornă importantă în peisajul investiţional autohton: cea mai mare tranzacţie cu un activ imobiliar dintr-un oraş secundar semnată în ultimii 10 ani şi prima de această dimensiune unde avem antreprenori români de prestigiu de ambele părţi”, a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

The Office este cel mai mare proiect de birouri din Cluj-Napoca, având o suprafaţă de 61.000 de metri pătraţi închiriaţi integral şi este certificat BREEAM Excellent.

”Prin această tranzacţie, Cluj-Napoca îşi recâştiga poziţia pe harta investiţiilor imobiliare din România. După ce anul trecut am văzut două tranzacţii semnificative, dar mai mici pe această piaţă, respectiv vânzarea clădirii de birouri Maestro şi a parcului logistic CTPark, preluarea The Office dovedeşte că există lichiditate pentru produsele instituţionale din Cluj”, se arată în comunicat.

Grupul Dedeman, un nume relativ nou pe piaţa investiţiilor imobiliare, este la a doua tranzacţie încheiată în ultimul an în România, iar profesionalismul lor si capacitatea de a duce la bun sfârşit tranzacţii de referinţă încurează încrederea pieţei în capitalul românesc.

”Este îmbucurătoare afirmarea cumpărătorilor privati români ca jucători importanţi pe piaţa tranzacţiilor imobiliare instituţionale. România ar avea de câştigat dacă, pe lângă aceştia, am avea şi fonduri de investiţii sau fonduri de pensii locale, precum în Ungaria sau Cehia”, a precizat Andrei Văcaru.

Numărul şi volumul proiectelor aflate în negociere creează premisele unui an mai bun decât 2018, în care am putea vedea un volum de tranzactii de circa 1,2 miliarde de euro si mediul propice ca un număr mai mare şi mai divers de cumpărători să se uite spre România, potrivit JLL.

”Estimăm că vom vedea în acest an o creştere a tranzacţiilor de mari dimensiuni, doar în portofoliul JLL având încă două tranzacţii semnificative care ar trebui să fie închise până la sfârşitul primului semestru”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.