Indicele bursier american S&P 500 a urcat vineri la un nou maxim, deoarece traderii au analizat datele privind indicele preţurilor pentru cheltuielile personale de consum, care indică o încetinire a inflaţiei, precum şi un nivel peste aşteptări al încrederii consumatorilor în economia SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ei fac deja numărătoarea inversă până la sfârşitul unei prime jumătăţi a anului puternică pentru piaţa bursieră.

S&P 500 şi Nasdaq Composite sunt în creştere cu 0,3% fiecare, iar Dow Jones Industrial cu 0,25%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

S&P 500 şi Nasdaq Composite au atins noi maxime din toate timpurile în cursul sesiunii.

Inflaţia a încetinit în mai la cel mai redus ritm anual din ultimii trei ani, a raportat vineri Departamentul de Comerţ. PCE de bază, care exclude preţurile mai volatile la alimente şi energie, a crescut cu doar 0,1% luna trecută şi cu 2,6% faţă de anul precedent. Ambele estimări au fost în conformitate cu estimările consensului Dow Jones.

Indicele de bază PCE este măsura preferată de inflaţie a Rezervei Federale. PCE-ul principal, care include alimente şi energie, a fost constant faţă de liuna precedentă şi, de asemenea, a crescut cu 2,6% pe o bază anuală, tot în conformitate cu aşteptările.

Din perspectiva pieţei, raportul PCE de astăzi a fost aproape perfect. Acesta a fost fără ambiguitate un raport pozitiv”, a declarat David Donabedian, director de investiţii al CIBC Private Wealth U.S.

Indicele privind încrederea consumatorilor pentru luna iunie a fost peste aşteptări, urcând la 68,2, de la 65,6. Perspectiva inflaţiei pe un an a încetinit la 3%, de la 3,3% aşteptată în mai.

Statisticile privind inflaţia au fost considerate primordiale de către participanţii de pe piaţă, deoarece încearcă să ghicească când va începe Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor.

Traderii consideră în prezent că există o probabilitate de 59,5% ca banca centrală să scadă dobânzile la întâlnirea sa din septembrie, potrivit instrumentului CME Group FedWatch.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.