Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, reglementările etichetării cheltuielilor bugetare şi cheltuielilor fiscale pentru bugetarea verde, o metodă investiţională introdusă deja de o serie de state membre ale Uniunii Europene. Astfel, este valorificată o oportunitate economică importantă pentru România, prin accesarea fondurilor europene dedicate economiei verzi. Instrumentul de redresare economică Next Generation EU creează premisele unei absorbţii alerte, încă din primii ani ai acestui program de sprijin financiar pentru perioada 2021-2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind reglementarea etichetării cheltuielilor bugetare şi cheltuielilor fiscale pentru bugetarea verde.

Atragerea investiţiilor verzi va aduce schimbări substanţiale: o politică de mediu pro-activă şi responsabilizare în utilizarea resurselor, mai spune Executivul, în comunicatul de presă.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Implementarea proiectelor cu finanţare verde implică o creştere a cererii pentru factorii de producţie din economie, care va conduce la crearea de noi locuri de muncă.

Începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot demara simulări ale procesului de analiză şi etichetare a cheltuielilor bugetare, astfel încât unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale să fie pregătite pentru procesul de etichetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.