Atacurile cibernetice tip ransomware din perioada post-pandemică şi conflictele geopolitice din regiune determină companiile din România să investească în securitatea cibernetică, potrivit GTS Telecom, furnizor de servicii de gestionare a datelor. Compania anunţă că a investit anul trecut 2 milioane de euro în proiecte pentru actualizarea reţelei şi a centrelor de date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacurile cibernetice tip ransomware (preluarea controlului datelor şi cedarea lor în schimbul unei plăţi) din perioada post-pandemică şi conflictele geopolitice din regiune determină companiile din România să investească în securitatea cibernetică”, potrivit GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii de gestionare a datelor.

Pentru a veni în întâmpinarea cererii, compania a investit anul trecut 2 milioane de euro în proiecte pentru actualizarea reţelei şi a centrelor de date.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În ceea ce priveşte cererea, serviciile de securitate cibernetică au fost în top în 2023, urmate de soluţiile cloud şi managed services.

„Evenimentele răsunătoare post-pandemice din zona ransomware, precum si geoconflictele actuale cresc apetitul pentru servicii de securitate cibernetică. Siguranţa datelor este ameninţată, aşadar estimăm că această tendinţă va continua. Astfel, pentru anul în curs, serviciile de securitate cibernetică vor rămâne în topul cererii, urmate de cele de integrare şi multi cloud”, a declarat Răzvan Stoica, director general GTS Telecom.

Un alt factor care a susţinut cererea de servicii pentru gestionarea datelor în 2023 a fost reprezentat de programele europene pentru finanţarea proiectelor de digitalizare, în special cele dedicate segmentului IMM.

„Impactul acestor programe este notabil. În primul rând, ele au susţinut adopţia de soluţii tehnologice moderne, oferind curaj companiilor să-şi asume costurile asociate. Investiţiile în tehnologie susţin creşterea productivităţii şi a volumelor de business. De asemenea, aceste programe au o contribuţie importantă în educarea pieţei. În materie de digitalizare, mai avem mult spaţiu de creştere”, precizează Răzvan Stoica.

Investiţiile alocate de GTS Telecom în 2023 au vizat extinderea şi actualizarea reţelei, dezvoltarea de servicii cloud şi montarea de echipamente hardware la sediul clienţilor.

O altă direcţie în dezvoltarea GTS Telecom a fost reducerea consumului de energie, pe toate palierele de business. Pentru a răspunde acestei provocări compania a apelat tot la tehnologie.

„Consumul de electricitate este atent monitorizat şi eficientizat în GTS. Investim constant în echipamente eficiente energetic, dar şi în optimizarea consumului de carburant sau de resurse interne. Anul trecut am automatizat mai multe procese, reducând necesarul de deplasări şi am eficientizat resursele de calcul utilizate intern. Analizăm mereu randamentul acţiunilor noastre”, adaugă Răzvan Stoica.

GTS Telecom a închis anul 2023 cu venituri totale de 38,8 milioane euro şi un profit net de 2,4 milioane euro.

GTS este unul dintre mari furnizori de servicii IT&C din România. Compania pune la dispoziţia clienţilor săi servicii naţionale şi internaţionale, tip Cloud, colocare, backup şi Disaster-Recovery în centrele de date proprii din Bucureşti şi Cluj, servicii de date, voce, acces internet şi anti-DDoS.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.