Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că există o criză a materialelor în domeniul construcţiilor la infrastructură, în contextul în care se construieşte foarte mult. Ministrul e de părere că această problemă a lipsei materialelor va trebui ”abordată separat la nivel de Guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Vreau să spun ceva ce nu e valabil doar aici (pe şantierul autostrăzii A7 - n.r.), ci e valabil şi în alte părţi, de aceea Guvernul a şi dat drumul la anumite scheme de ajutor de stat. Există o criză a materialelor, că vorbim de tabliere, că vorbim de lucruri care... chiar dacă pe partea cealaltă lucrurile sunt finalizate, stau după tabliere care, de obicei, nu-ţi vin din România, sunt de prin alte părţi. E valabil şi pe alte loturi, că vorbim de centuri ocolitoare sau că vorbim de drumuri expres. Lipsa materialelor în acest moment e o problemă care va trebui să fie abordată separat la nivel de Guvern, pentru că se construieşte foarte mult în acest moment în România, cererea este foarte mare în România şi atunci va trebui să venim cu soluţii ca să nu ajungem în blocaje, blocaje care să ducă la întârzieri pentru darea în circulaţie pe anumite tronsoane de autostradă, drum expres sau chiar variante ocolitoare”, a afirmat ministrul Transporturilor, miercuri, în timpul unei vizite în judeţul Prahova. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Conform ministrului, aproximativ 140 de kilometri din autostrada Moldovei vor fi daţi circulaţiei în acest an, dacă lucrările sunt continuate în acelaşi ritm, Grindeanu subliniind că nu sunt motive ca lucrările să nu continue la fel ca şi până acum. 
 
La finalul anului viitor va fi gata toată autostrada din Prahova până la Paşcani, a adăugat Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.