Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că au existat voci care l-au sfătuit să nu ia decizii precum închiderea unor tronsoane de drum, în condiţiile în care este an electoral şi decizii de închidere a unor tronsoane rutiere provoacă disconfort. Grindeanu spune că îşi asumă riscul, pentru că „sunt mai importante autostrăzile decât alegerile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu vă spun ceva: ştiu că e an electoral şi ştiu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventuale lucruri care să ducă la un disconfort, dar autostrăzile nu au culoare politică, să ştiţi şi atâta timp cât soluţia este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricţiona, pe o perioadă de o lună, traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral şi chiar dacă mulţi mi-au spus că ar fi bine să amânăm, sunt mai importate autostrăzile decât alegerile, credeţi-mă, pentru că au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva şi au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România şi asta fac, împreună cu echipa de la CNAIR şi cu toată lumea, cu toate riscurile”, a afirmat Sorin Grindeanu vineri, în timpul unei vizite pe şantierul Autostrăzii Sibiu-Piteşti, întrebat despre decizia de a restricţiona circulaţia pe Valea Oltului.
Acesta a subliniat că el şi celelalte autorităţi sunt deschise oricăror propuneri care să ajute la realizarea obiectivelor de investiţii şi să reducă din disconfortul provocat de decizii precum cea de închidere a unor tronsoane rutiere. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
„Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăţi ceea ce colegii din CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră, cu toată lumea, au gândit. Suntem deschişi, doar că, repet, construcţia de autostrăzi în România şi aşa este prea mult întârziată şi nu avem altă soluţie decât să mergem în ritmul în care mergem aici, în care mergem pe lotul celălalt dacă vrem în final, să avem aceste lucrări”, a explicat ministrul.
Traficul pe Valea Oltului va fi restrictionat. Timp de o lună, în perioada 8 iulie - 9 august, circulaţia se va închide pe DN7 pe timpul zilei, între orele 6.00 şi 20.00.
Totuşi, pentru accesul locuitorilor din zona Lazaret şi a personalului care lucrează la spitalul psihiatric din zonă vor fi stabilite două intervale orare, între 7.00 - 7.30 şi 16.00 - 16.30 în care se va putea circula doar însoţit.
 

De asemenea, autovehiculele Poliţiei, pompierilor şi salvării vor avea acces în cazuri urgente, tot însoţite de reprezentanţi ai antreprenorului.

CNAIR a explicat faptul că DN7 se va închide parţial pentru a fi construită autostrada Sibiu- Piteşti, iar pentru aceasta suprafeţe mari de pădure trebuie defrişate.

”Pădurile sunt pe versantul care trece în aliniamentul DN7. Este nevoie ca porţiunea dintre Boiţa şi Lazaret, de 8 km, a DN7 să fie închisă”, precizează CNAIR.

Tot CNAIR explică faptul că dacă lucrările nu încep cât mai repede există riscul ca deschiderea circulaţiei pe autostrada Sibiu- Piteşti să întârzie mult, peste termenele contractuale.

”Întârzierile ar fi de minimum 6 luni şi penalizări financiare. (...) Avem două variante: fie construim autostrada, fie riscăm să nu o mai putem construi prin Programul Transport 2021 - 2027. Avem de ales între a plăti pentru construcţie sau a plăti penalizări de întârziere extrem de mari din cauza statului, fără să avem certitudinea că autostrada va fi construită”, subliniază CNAIR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.