Fundaţia Vodafone România a anunţat luni cele şapte proiecte câştigătoare ale rundei de finanţare pentru programul Connecting for Good 2017, care vor primi finanţări în valoare totală de 600.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prin intermediul programului Connecting for Good, lansat în 2012, fundaţia a acordat finanţări totale de 3,5 milioane euro pentru 48 proiecte având peste 30.000 de beneficiari finali.

Proiectele câştigătoare sunt „Connecting for children with autism” (Asociaţia Help Autism), „Auzul, un dar. Nu-l ignora!” (Asociaţia Smiling Faces România), „Click SAVE for life!”  (Fundaţia de Sprijin Comunitar), „Primul Centru de Telemedicină în Diabetul Pediatric în România” (Asociaţia Sprijin pentru Diabet), „Împreună pentru sănătate! 2” (Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis), „Hospice – Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” (Fundaţia Hospice Casa Speranţei) şi „Telefonul Vârstnicului” (Fundaţia Principesa Margareta a României).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Mai mult de jumătate din bugetul anual al Fundaţiei Vodafone România este direcţionat către proiecte din domeniul sănătăţii, care reprezintă una dintre cele patru arii strategice de investiţie pentru fundaţie, alături de educaţie, servicii sociale şi voluntariat. Prin Connecting for Good, Fundaţia Vodafone România reuşeşte să folosească tehnologia pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor”, a declarat luni Ravinder Takkar, preşedinte şi director general al Vodafone România, compania care a înfiinţat Fundaţia Vodafone România.

Ravinder Takkar este reprezentant al membrului fondator al fundaţiei şi a participat luni la conferinţa anuală Connecting for Good, care reuneşte cei mai importanţi parteneri ai fundatiei, ONG-urile şi beneficiarii programelor sale.

Connecting for Good este un program strategic al Fundaţiei Vodafone România prin care sunt finanţate anual proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale ce folosesc tehnologia mobilă pentru a rezolva probleme sociale, din domeniul sănătăţii şi al educaţiei.

Printre proiectele derulate în cadrul acestui program se numără renovarea Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa şi dotarea ei cu o soluţie de telemedicină, proiect implementat împreună cu asociaţiile Inima Copiilor şi Dăruieşte Aripi. Bugetul total necesar pentru acest proiect este estimat la 1,3 milioane de euro.

Pentru strângerea fondurilor necesare, asociaţiile „Inima Copiilor” şi ”Dăruieşte Aripi” derulează o campanie naţională de donaţii, iar suma totală va fi dublată de Fundaţia Vodafone România.

Primul proiect de telemedicină derulat de Fundaţia Vodafone România a marcat o premieră pentru ţara noastră şi a constat în implementarea unei astfel de soluţii pe ambulanţele SMURD, în anul 2005.

Fundaţia Vodafone România face parte din Fundaţia Vodafone Group, organizaţie internaţională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de ţări.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga ţară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale.

Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.