Fostul preşedinte Donald Trump şi-a depus vineri declaraţia fiscală personală la Comisia Electorală Federală, oferind o primă imagine asupra finanţelor sale post-prezidenţiale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Rapoartele oferă totuşi o imagine financiară imprecisă, deoarece candidaţii trebuie să îşi raporteze activele şi pasivele doar în intervale largi.

Declaraţia de vineri îi permite lui Trump să evite să plătească o taxă de întârziere de 200 de dolari după ce a ratat un termen limită anterior pentru depunerea acesteia, prima din candidatura sa din 2024 pentru preşedinţie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Raportul de 101 de pagini oferă câteva perspective noi despre finanţele lui Trump de când şi-a încheiat mandatul, inclusiv afacerea sa din reţelele sociale şi vânzarea de anul trecut de carduri de tranzacţionare digitale cunoscute sub numele de NFT-uri sau jetoane nefungibile.

Detalii din finanţele postpreşedinţiei lui Trump

Declaraţia include listarea a sute de active ale lui Trump, de la proprietăţi precum staţiunea sa Mar-a-Lago din Florida până la redevenţe din cărţile sale.

Trump a raportat venituri de peste 5 milioane de dolari din discursuri, potrivit raportului de declaraţie financiară.

Fostul preşedinte a raportat, de asemenea, că a câştigat între 100.001 şi 1 milion de dolari din NFT-uri.

În plus, el a raportat că Trump Media & Technology Group Corp., o companie-umbrelă conectată la afacerea sa din reţelele sociale, Truth Social, este evaluată între 5.000.001 şi 25 de milioane de dolari.

Dar Trump, care deţine 90% din Trump Media & Technology Group Corp., a raportat venituri mici sau deloc din acel activ.

Declaraţia subliniază extinderea globală a intereselor comerciale ale lui Trump, în timp ce acesta face din nou campanie pentru preşedinţie.

El a raportat, de exemplu, drepturi de autor de peste 5 milioane de dolari de la ceea ce este descris drept ”DT Marks Oman LLC”.

The New York Times a relatat în noiembrie că Trump Organisation a încheiat un acord cu o companie imobiliară din Arabia Saudită pentru a construi un hotel, o vilă şi un teren de golf Trump în Oman, ca parte a unui proiect de 4 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump nu a răspuns la întrebările legate de declaraţia depusă vineri seara.

Dintre cele 16 cărţi enumerate de Trump, ”The Art of the Deal” – memoriile sale din 1987 care furnizează sfaturi de afaceri – a fost cel mai mare generator de bani, înregistrând redevenţe între 100.000 de dolari şi 1 milion de dolari, potrivit dezvăluirii.

Majoritatea cărţilor au atras drepturi de autor de mai puţin de 201 dolari.

Potrivit declaraţiei, majoritatea veniturilor fostei prime doamne Melania Trump provin din redevenţe prin MKT World LLC, pe care ea o listează între 1 şi 5 milioane de dolari, precum şi din veniturile din chirii dintr-o tranzacţie imobiliară din Slovenia, care oferă venituri între 1.000 de dolari şi 15.000 de dolari.

Trump a declarat că a plătit şase credite ipotecare şi a mai preluat două asupra proprietăţilor sale existente.

Două dintre plăţile ipotecare, pentru proprietăţile din Miami şi Washington, au fost împrumutate de Deutsche Bank – care a spus că se va abţine de la afaceri viitoare cu Trump în urma insurecţiei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

Ipoteca lui de la Washington, care a fost plătită, a fost pentru Clădirea Poştală Veche, care găzduia un hotel Trump lângă Casa Albă.

Compania lui Trump a vândut contractul de închiriere pe acea proprietate anul trecut.

Depunere tardivă

Luna trecută, avocatul Trump, Derek Ross, a scris FEC, spunând că fostul preşedinte are nevoie de ”încă 30 de zile” pentru a-şi finaliza şi depune raportul, având în vedere ”complexitatea deţinerii sale financiare”.

Anterior, Trump a căutat şi şi-a asigurat două prelungiri de 45 de zile la termenul limită de depunere - maximul permis.

Declaraţia lui Trump – după ce şi-a asigurat cele două prelungiri – trebuia să fie scadentă pe 15 martie.

Lisa Stevenson, consilierul general interimar al Comisiei Electorale Federale, a scris ca răspuns la solicitarea lui Ross că Trump şi-a epuizat toate prelungirile. Şi ea a avertizat că Trump s-ar putea confrunta cu o taxă de 200 de dolari dacă nu predă raportul în 30 de zile, conform legii federale care guvernează aceste dezvăluiri.

”Preşedintele Trump are deţineri financiare semnificative şi am informat Comisia Electorală Federală că este nevoie de timp suplimentar pentru a depune raportul său de raportare financiară”, a spus purtătorul de cuvânt al Trump, Steven Cheung, într-un e-mail către CNN, întrebat despre întârzierea de luna trecută.

Majoritatea candidaţilor la preşedinţie – şi funcţionarii Casei Albe – îşi publică, de asemenea, declaraţiile fiscale pentru o imagine mai detaliată a finanţelor lor.

Trump a refuzat ferm să facă acest lucru în timpul candidaturii sale anterioare şi a mandatului la Casa Albă.

Anul trecut, democraţii din Camera Reprezentanţilor, membri în Comitetul pentru Căi şi Mijloace, au decis publicare declaraţiile fiscale ale lui Trump din perioada 2015-2020, punctul culminant al unei bătălii legale de ani de zile pentru dezvăluirea lor.

Miile de pagini de documente financiare – pentru care comitetul a recurs la justiţie pentru a le obţine după ce Trump a încălcat decenii de tradiţie în care candidaţii la preşedinţie şi-au publicat declaraţiile fiscale – au oferit cea mai detaliată imagine de până acum asupra finanţelor lui Trump, dezvăluind că fostul preşedinte a plătit puţin sau deloc impozite pe veni timp de câţiva ani, după ce a pretins pierderi uriaşe de afaceri înainte şi în timpul preşedinţiei sale.

Un raport al Comitetului mixt pentru impozitare privind declaraţiile fiscale ale lui Trump a arătat că Trump a reportat pierderi operaţionale nete uriaşe, care adesea i-au redus obligaţiile fiscale.

Trump a plătit taxe vde 750 de dolari în 2016 şi 2017 şi 0 dolari în 2020, deoarece a raportat pierderi de milioane.

Rezultatele au arătat că Trump a avut venituri din afaceri, impozite, cheltuieli sau alte elemente financiare în aproape două duzini de ţări, precum şi mai multe conturi bancare străine, inclusiv un cont în China din 2015 până în 2017.

Formularul de raportare financiară al lui Trump depus în 2020 a enumerat venituri de cel puţin 446 de milioane de dolari din zeci de surse, inclusiv hoteluri, staţiuni, terenuri de golf şi redevenţe din cărţi şi programe de televiziune.

Formularul de raportare financiară a lui Trump pare să enumere veniturile Trump Organisation drept ”venit”, în timp ce acesta este de obicei folosit pentru a raporta doar veniturile personale sau cota dintr-un activ – o mişcare care oferă o viziune umflată asupra bogăţiei lui Trump.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.