Fostul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) Werner Hoyer este cercetat pentru corupţie şi abuz de influenţă, precum şi pentru deturnare de fonduri ale UE, acuzaţii despre care bărbatul de 72 de ani a spus că sunt absurde, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul European (EPPO), care se ocupă de cazurile de abuz de finanţare din partea UE şi este condus de Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, luni ancheta, declarând că BEI, componenta de creditare a UE, a acceptat cererea de ridicare a imunităţii a doi dintre foştii săi angajaţi şi de percheziţionare a birourilor.

Numele lui Hoyer, care a condus banca între 2012 şi 2023, nu a fost menţionat de parchet, dar acesta a făcut o declaraţie prin avocaţii săi că ar fi unul dintre subiecţii anchetei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a spus că este o investigaţie privind banii de compensare plătiţi unui alt angajat al BEI pe care i-a aprobat în timpul mandatului său, în urma ”unei recomandări din partea departamentului responsabil şi a secretarului general al BEI”.

”Acuzaţiile împotriva mea sunt de-a dreptul absurde şi nefondate”, a spus Hoyer, adăugând că cooperează pe deplin cu ancheta EPPO şi a cerut BEI să facă acelaşi lucru.

Un purtător de cuvânt al BEI a declarat: ”Vom coopera pe deplin cu Parchetul European în această chestiune, după cum va fi necesar”, dar el a spus că nu poate comenta cu privire la investigaţiile externe aflate în desfăşurare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.