Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri că noutatea programului Casa Verde- Panouri Fotovoltaice 2024 este legată de faptul că pentru prima oară finanţăm şi stocarea, el arătând că a discutat deja cu preşedintele AFM ca în viitor să avem o sesiune dedicată pentru finanţarea acumulatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Noutatea programului Casa Verde Panouri Fotovoltaice 2024 este legată de faptul că pentru prima oară finanţăm şi stocarea. Cu alte cuvinte, curentul pe care îl producem în timpul zilei îl putem consuma în propria gospodărie, noaptea, folosind acumulatori de minim 5 kW pe care îi finanţăm tot cu 90%, aşa cum finanţăm şi panourile fotovoltaice”, a spus ministrul Mediului.

El a precizat că decizia a fost luată ca urmare a faptului că un număr însemnat de prosumatori se trezeau că erau decuplaţi de la reţea în mijlocul zilei, lucru pe care îl dezaprobă dar care însă e o chestiune tehnică în legătură cu care nu au mare lucru de făcut.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Din acest motiv am decis şi finanţarea bateriilor. În măsura în care vom constata că ne atingem scopul acestui program, am discutat deja cu preşedintele AFM ca în viitor să avem o sesiune dedicată pentru finanţarea acumulatorilor, acelor prosumatori care fie prin intermediul programului Casa Verde Panouri Fotovoltaice, fie din buget propriu, şi-au instalat panouri pe casă, dar nu şi acumulatori”, a completat Fechet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.