Bursele europene au înregistrat scăderi luni, în timp ce investitorii au aşteptat rapoarte financiare importante ale companiilor şi au monitorizat tensiunile ridicate din Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 a consemnat o scădere de 0,66%, majoritatea burselelor majore şi aproape toate sectoarele fiind în teritoriu negativ. Acţiunile din sectorul asigurărilor au condus pierderile, în scădere cu 0,9%, în timp ce acţiunile din sectorul petrolului şi gazelor au înregistrat o creştere de 1,2%.

 DAX, al bursei din Frankfurt, a coborât cu 1,025, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,05%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a pierdut 0,42%. Indicele italian FTSE MIB şi IBEX 35, al bursei din Madrid, au scăzut cu câte 0,71%.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pieţele regionale au încheiat săptămâna trecută pe o notă pozitivă după ce Banca Centrală Europeană a anunţat a treia reducere a ratei dobânzii din acest an. BCE a redus joi rata de depozit cu încă 25 de puncte de bază, pe fondul unei reduceri mai rapide decât se anticipa a riscurilor inflaţiei în Uniunea Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.