Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,4955 lei/euro, în creştere uşoară faţă de nivelul din şedinţa precedentă, în condiţiile în care piaţa este calmă şi cu volatilitate redusă, investitorii aşteptând învestirea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de 4,4927 lei/euro.

"Volatilitatea a fost redusă pe piaţa locală (...). Pe calendarul de astăzi, principalul eveniment va fi preluarea preşedintiei SUA de către Donald Trump, însă în rest, sunt puţine date la nivel global", arată analiştii ING Bank, într-un raport publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,2161 lei la 4,2279 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut la 4,1918 lei, de la 4,1896 lei.

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.