Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5048 lei/euro, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul din şedinţa precedentă, iar dolarul a coborât cu peste 3 bani, 4,2225 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de 4,5064 lei/euro, cu peste 1 ban faţă de cotaţia anterioară.

"Leul s-a depreciat cu aproximativ 0,2% ieri, închizând lângă 4,5030/EUR. Mişcarea pare a fi o corecţie după câştigurile recente, dar având în vedere că nu există motive care să sprijine presiuni importante de depreciere pentru leu, perechea ar putea consolida astăzi în jurul pragului de 4,50", estimează analiştii ING Bank într-un raport publicat marţi dimineaţă.
 
Valoarea unui euro ar putea ajunge la 4,52 lei până la finalul săptămânii, pe fondul unui calendar extern încărcat, în timp la nivel intern este aşteptat proiectul de buget pentru acest an.

Premierul britanic ar putea dezvălui în discursul de marţi viziunea guvernului cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE, joi are loc sedinţa BCE, dar analiştii nu se aşteaptă la surprize, după decizia din decembrie de a extinde programul de relaxare cantitativă şi de a reduce
volumul lunar de achiziti de active.

Totodată, în SUA, vor fi publicate datele privind inflaţia şi producţia industrială, în timp ce discursurile mai multor oficiali Fed vor fi urmărite cu atenţie joi şi vineri de pieţe pentru a evalua perspectiva ratelor.

De asemenea, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, va prelua oficial funcţia vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu peste 3 bani, de la 4,2559 lei la 4,2225 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut uşor, la 4,2040 lei, de la 4,2031 lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.