Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5226 lei/euro, în creştere cu un ban şi jumătate faţă de nivelul din şedinţa precedentă, în condiţiile în care investitorii au tot mai puţină încredere în moneda românească, spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5071 lei/euro.

Leul a pierdut teren încă de miercuri după-amiază, pe fondul unor ordine comerciale de cumpărare de valută, iar tendinţa a continuat joi.

"Deschiderea de astăzi (joi) a găsit cursul langa inchiderea de ieri, indicând că în piaţă există puţină încredere într-un leu mai puternic pe termen scurt. (...) Datele mai bune de ieri din SUA au sporit şansele ca Fed să acţioneze curând, chiar şi în martie, iar acest lucru este încă un factor negativ pentru activele locale, alături de îngrijorările privind mediul politic local", arată un raport al ING Bank, publicat joi.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu 0,5%, de la 4,2736 lei - nivel maxim din 9 ianuarie - la 4,2544 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut de la 4,2354 lei la 4,2476 lei.

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.