Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,4971 lei/euro, în scădere cu 0,1% faţă de nivelul din şedinţa precedentă şi nivel minim din 26 octombrie 2016, în condiţiile în care leul urmează tendinţa regională din ultima perioadă, de consolidare a monedelor emergente în raport cu euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de 4,5024 lei/euro.

în regiune, monedele cu regim similar leului au câştigat teren în ultimele şedinţe în raport cu euro, iar moneda românească este susţinută de calmarea tensiunii politice după formarea noului guvern, spun analiştii.

"Cu puţine lucruri pe calendarul de astăzi, EUR/RON ar putea consolida ceva mai jos decât ieri, după ce, în cotaţiile timpurii de astăzi, se afla puţin sub 4,50", arată un raport al ING Bank, publicat marţi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu 0,9%, de la 4,2827 lei până la 4,2458 lei.

Dolarul s-a depreciat în raport cu euro, fiind cotat cu circa 1,0590 dolari/euro.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut la 4,1910 lei, de la 4,2008 lei.

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.