Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,4920 lei/euro, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul din şedinţa precedentă şi nou nivel minim din 25 octombrie 2016, în condiţiile în care leul a ignorat tendinţa regională, jucătorii din piaţă aşteptând mai multe date privind bugetul pe 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de 4,4938 lei/euro.

în regiune, monedele cu regim similar leului se depreciau uşor în raport cu euro, după o perioadă de apreciere. Analiştii estimează că aprecierea leului s-ar putea opri la pragul de 4,49 lei/euro, investitorii aşteptând acum informaţii privind bugetul pe 2017. 

"Având în vedere incertitudinile pe plan fiscal, nu credem că acestea din urmă vor oferi prea multă claritate cu privire la posibile evoluţii. (...) Pentru astăzi (vineri, n.r.), ne aşteptăm la o consolidare a EUR/RON în jurul a 4,4950", arată un raport al ING Bank, publicat vineri. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu 0,2%, de la 4,2279 lei până la 4,2204 lei, nou nivel minim din 8 decembrie 2016. 

Dolarul a stagnat în raport cu euro, fiind cotat cu circa 1,0650 dolari/euro.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut la 4,1858 lei, de la 4,1900 lei.

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.