Distribuitorul de energie E-Distribuţie Muntenia a anunţat joi că a planificat pentru acest an proiecte de investiţii în valoare de 62,6 milioane de lei în reţelele de medie şi joasă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate şi siguranţa în alimentare pentru circa 160.000 de clienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În Bucureşti, cel mai important proiect este reprezentat de trecerea la 20KV a reţelei de 6kV şi 10kV în zonele Bucureşti Sud-Jilava (etapizat), Drumul Taberei (etapizat), Cotroceni (etapizat) şi Floreasca, reţelele respective deservind circa 34.500 de clienţi. Trecerea la 20kV a reţelei de medie tensiune creează premisele de a satisface nevoia de consum în continuă creştere precum şi racordarea de noi clienţi, concomitent cu exploatarea în condiţii de siguranţă şi eficienţă a reţelei prin reducerea pierderilor tehnologice”, arată un comunicat al companiei.

De asemenea, vor fi modernizate circa 120 de posturi de transformare, precum şi o serie de puncte de alimentare, din toate zonele oraşului, toate echipamentele modernizate urmând să fie introduse în sistemul Telecontrol şi Automatizare E-Distribuţie Muntenia, sistem care permite operarea reţelei de la distanţă şi izolarea automată a tronsoanelor de linie cu defect, scurtând semnificativ durata întreruperilor precum şi durata intervenţiilor în caz de avarii.

Alte proiecte importante pentru Bucureşti sunt modernizarea reţelelor electrice subterane din zonele Domenii – Aviatorilor - Mărăşti, Olteniţei – Văcăreşti - Iriceanu, Prelungirea Ghencea, Toamnei - Eminescu, Calea Griviţei.

Lucrările din Bucureşti vizează reţele care deservesc în total aproximativ 95.000 de clienţi.

În judeţul Ilfov, vor fi derulate proiecte modernizare a reţelelor şi echipamentelor de reţea care alimentează circa 44.000 de clienţi. Vor fi modernizate circa 30 de posturi de transformare, în localităţile Tunari, Afumaţi, Buftea şi reţeaua de joasă tensiune si branşamentele în localităţile Pasărea, Islaz, Vadu Anei, Chiajna, Periş şi Otopeni. De asemenea, sunt în desfăşurare lucrări pentru linii de medie şi joasă tensiune şi lucrări de centralizare măsură în localităţile Căţelu, Nuci, Periş, Popeşti Leordeni şi Brăneşti. Centralizarea măsurii presupune modernizarea branşamentelor precum şi scoaterea grupurilor de măsură la limita proprietăţilor clienţilor.

Proiectele din judeţul Giurgiu vor îmbunătăţi siguranţa în alimentare pentru circa 22.000 de clienţi. Astfel,  vor fi modernizate liniile electrice de medie tensiune care deservesc localităţile Toporu, Tomuleşti, Găiseni, Cărpeniş, Floreşti, Stoeneşti precum şi liniile de joasă tensiune din Izvoru, Pădureni, Putineiu, Tomuleşti, Găujani, Pietrişu, Bolintin Vale, precum şi în oraşul Giurgiu. În localităţile Buturugeni, Căscioare, Roata, Bulbucata, Daia, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Răsuceni, Vărăşti sunt programate lucrări de centralizare măsură.

”Proiectele fac parte dintr-un plan amplu de investiţii derulat de companiile E-Distribuţie în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, prin modernizarea şi retehnologizarea staţiilor electrice, a reţelei electrice de distribuţie şi implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel”, precizează compania.

Ca urmare a investiţiilor realizate în modernizarea reţelelor, cele trei companii E-Distribuţie din zonele Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea sunt lideri de mai mulţi ani în topul operatorilor de distribuţie de electricitate din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi Banat au avut, de asemenea, performanţe sub media naţională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.