Compania suedeză Northvolt, aflată în dificultăţi financiare, a anunţat miercuri că şeful fabricii sale principale, prima gigafabrică din Europa pentru celule de baterii litiu-ion, demisionează, decizia fiind cu efect imediat, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Demisia vine la scurt timp după ce compania lipsită de numerar a anunţat planuri de a-şi reduce forţa de muncă cu aproximativ 25% în Suedia, ca parte a unei eforturi majore de reducere a costurilor.

Mark Duchesne, CEO al Northvolt Ett, va fi înlocuit interimar de Angéline J. Bilodeau, vicepreşedintele pentru operaţiuni al companiei în America de Nord, a declarat compania într-un comunicat.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Poziţia va fi deţinută până la sfârşitul anului, deoarece compania încearcă să asigure un înlocuitor permanent în funcţia de CEO al Northvolt Ett.

Cu sediul în Stockholm, Suedia, Northvolt este una dintre cele mai valoroase firme de tehnologie private din Europa, care fabrică baterii litiu-ion pentru industria vehiculelor electrice. Are parteneriate cu o serie de mari producători auto europeni, inclusiv cu Volkswagen şi Volvo.

Într-o actualizare publicată pe 23 septembrie, Northvolt a spus că, în urma paşilor iniţiali luaţi ca parte a unei revizuiri strategice, compania şi-a revizuit domeniul de activitate în Suedia ”pentru a se asigura că resursele sale sunt concentrate pe accelerarea producţiei de celule pentru baterii la Northvolt Ett.”

Acţiunea strategică a impus companiei să reducă un total de 1.600 de locuri de muncă în Suedia, a spus Northvolt. Pe lângă planurile de concediere a personalului, Northvolt a declarat la acea vreme că va suspenda planurile pentru o extindere considerabilă a Northvolt Ett, menţionând că proiectul a fost menit să ofere o capacitate anuală suplimentară de producţie de celule de 30 gigawaţi oră.

Marţi, o filială a Northvolt Ett a depus cerere de faliment în urma deciziei de suspendare a proiectului de extindere – o actualizare care subliniază problemele financiare din ce în ce mai adânci ale grupului.

Separat, producătorul auto suedez Volvo Cars a anunţat miercuri că directorul general adjunct Björn Annwall va renunţa la funcţie ca parte a unei remanieri a conducerii.

Reorganizarea Volvo Cars vine la scurt timp după ce firma a renunţat la obiectivul pe termen scurt de a vinde numai vehicule electrice, invocând necesitatea de a fi ”pragmatică şi flexibilă”, pe fondul condiţiilor de piaţă în schimbare şi a cererii în scădere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.