Acţiunile Commerzbank au crescut miercuri cu mai mult de 20% şi au încheiat ziua cu un avans de 16,5%, după ce banca italiană UniCredit a achiziţionat de la guvernul german o participaţie de 4,5% la banca cu sediul la Frankfurt, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Achiziţia participaţiei marchează primul pas spre ieşirea Berlinului din participaţia sa la Commerzbank.

Guvernul german a declarat că a vândut UniCredit aproximativ 53,1 milioane de acţiuni Commerzbank, sau o tranşă de aproximativ 4,49% din participa sa totală de 16,49%, pentru aproximativ 702 milioane de euro (775 milioane de dolari).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Chiar şi la o participaţie redusă la 12%, guvernul german a declarat că rămâne cel mai mare acţionar al Commerzbank.

Berlinul a preluat participaţia la Commerzbank de când a injectat 18,2 miliarde de euro pentru a o salva în timpul crizei financiare din 2008. Aproximativ 13,15 miliarde de euro din această sumă au fost rambursate până în prezent, a declarat guvernul săptămâna trecută.

”Commerzbank a demonstrat că stă din nou pe picioarele sale. Prin aceasta, prima vânzare parţială a investiţiei va marca finalizarea stabilizării cu succes a băncii de investiţii şi, prin urmare, ieşirea guvernului federal”, a declarat Eva Grunwald, directorul general al agenţiei federale de finanţe.

Într-o declaraţie separată, UniCredit a declarat că a preluat un pachet de 9% din Commerzbank, confirmând că jumătate din această participaţie a fost achiziţionată de la guvern.

”Pentru a menţine flexibilitatea, UniCredit va depune declaraţii la autorităţişe de reglementare pentru autorizare, pentru a depăşi, posibil, o participaţie de 9,9% din Commerzbank, dacă şi atunci când este necesar”, a spus UniCredit.

Acţiunile băncii italiene UniCredit au crescut la Milano cu aproape 0,5% în urma informaţiilor.

”Am luat notă de anunţul UniCredit în această dimineaţă şi de achiziţia de către aceasta a unei participaţii la Commerzbank. Acesta este, de asemenea, o dovadă a progresului înregistrat şi a poziţiei Commerzbank. Consiliul de conducere şi de supraveghere al Commerzbank va continua să acţioneze în interesul tuturor acţionarilor noştri şi al părţilor noştri cheie interesate, cum ar fi angajaţii şi clienţii”, a declarat Commerzbank miercuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.