Consiliul de supraveghere al companiei de stat Transelectrica, un monopol al transportului de energie, l-a numit pe Cristian-Eugen Radu în funcţia de preşedinte al boardului, în timp ce Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei în guvernul Dacian Cioloş, a fost numită director general al societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Schimbarea vine după ce compania a anunţat luni că Luca-Nicolae Iacobici în funcţia de membru provizoriu şi preşedinte al directoratului, începând cu 1 iunie, în locul lui Toni Teau, urmând să ocupe acest post până la 16 septembrie.

”Având în vedere încetarea la data de 31 mai a calităţii de membru şi preşedinte al directoratului a lui Ion-Toni Teau, raportat la faptul că până la data de 31 mai nu a intervenit acceptarea expresă a mandatului de membru al directoratului de către Luca-Nicolae Iacobici, pentru asigurarea continuităţii activităţii companiei, numeşte începând cu data de 1 iunie, în funcţia de preşedinte al directoratului, (denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer al societăţii) al companiei naţionale de transport al energiei electrice Transelectrica, pe Georgeta-Corina Popescu”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În luna martie, consiliul de supraveghere al Transelectrica a numit-o pe Corina Popescu în funcţia de membru al directoratului ca urmare a unei proceduri de selecţie demarate în a doua parte a anului 2016, prin intermediul unui expert independent.

Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mai mare decât veniturile.

Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,43 miliarde lei (540 milioane euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.