Opt centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase din Bolintin Vale au fost verificate de comisarii Gărzii de Mediu, într-o acţiune lla care au participa echipaje de jandarmi. S-au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei, iar 70 de tone de deşeuri au fost confiscate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, colegii noştri au fost prezenţi în judeţul Giurgiu, mai precis, în localitatea Bolintin Vale, într-o nouă acţiune coordonată de comisarul general adjunct Florin Banică şi de comisarul general adj. Marius Niţă. Astfel, 8 echipe de comisari GNM de la Comisariatul General şi de comisariatele Bucureşti şi Ilfov, împreună cu 8 grupări ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au desfăşurat o acţiune inopinată  având ca obiectiv verificarea a 8 centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase”, a transmis, joi, Garda Naţională de Mediu.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sursa citat aprecizat că au fost verificate documentele de provenienţă pentru stocurile de materiale existente precum şi existenţa actelor de reglementare şi modul în care sunt respectate autorizaţiile de mediu de către agenţii economici.

În urma verificărilor, comisarii GNM au aplicat 10 sancţiuni în valoare totală de 600.000 lei şi au confiscat aproximativ 70 de tone de deşeuri valorificabile.

”Şi astăzi şi ieri, subiectul la zi, în cadrul acţiunilor pe care le-am coordonat, a fost problema deşeurilor. În cazul de ieri, de la Strejnicu, jud. Prahova, am avut situaţia abandonării ilegale, respectiv a îngropării de deşeuri, iar azi, la Bolintin Vale ne-am ocupat de deşeurile valorificabile. Faptele constatate în timpul acestor verificări arată că problema deşeurilor rămâne un subiect fierbinte pentru noi, care trebuie tratat cu maximă atenţie şi intransigenţă, întrucât ilegalităţile în acest domeniu sunt frecvente şi au un impact major asupra mediului. Cu siguranţă, astfel de acţiuni vor continua şi se vor extinde şi în alte judeţe, cu scopul de a combate infracţionalitatea de mediu în toate zonele ţării şi la toate nivelurile.”, a declarat comisarul general adjunct Florin Bănică, la finalul acţiunii de control.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.